Gå til sidens hovedinnhold

To grove ran på 45 minutter - skjøt med automatvåpen

En bank ble ranet i den svenske byen Täby torsdag morgen. Ranerne løsnet skudd mot politiet. Kort tid etter ble en verditransport angrepet.

(Nettavisen): Politiet satte opp veisperringer etter at minst to bevæpnede ranere slo til mot Handelsbanken i Näsby park i Täby kommune utenfor Stockholm ved 9-tiden.

Politiet har gjort flere beslag langs fluktruten og i fluktbilen.

Ranerne skjøt mot politiet da de tok opp jakten på dem og forsøkte å sperre veien, men ingen av politimennene skal ha kommet til skade. Ranerne brukte automatvåpen, ifølge TT.

Ingen skadde
Ingen i banken skal heller ha kommet til skade under ranet.

- Slik det ser ut nå, er det ingen som er kommet til skade så vidt vi vet. Vi har mye opplysninger, men vi vil ikke gå ut med dem nå, sier pressetalsmann ved Stockholmspolitiet, Albin Näverberg.

Banken hadde ikke åpnet ennå da ranerne slo til ved å kjøre en bil inn i lokalene.

Ukjent beløp
Expressen meldte at ambulanser er blitt sendt til stedet, men en ansatt ved SOS Alarm sier de ikke har sendt personell til banken.

Det var torsdag formiddag ukjent hvor mye penger ranerne fikk med seg.

- Vi fokuserer nå på å støtte vårt personale. Vi har godt utarbeidede rutiner for dette, sier pressesjef Henrik Westman i Handelsbanken.

- Dette er jo en veldig traumatisk opplevelse, legger han til.

En pågrepet
Ifølge Aftonbladet skal en politibil være truffet av skudd i frontruten.

På sine hjemmesider skriver politiet i Stockholm at ranerne forlot fluktbilen i et skogsområde i Bro og fortsatte til fots med politiet i hælene.

Både Aftonbladet og Expressen melder at en av ransmennene er pågrepet, mens politiet fortsatt jakter den andre.

Rett før klokken 12:00 bekreftet politiet at en annen person har blitt arrestert. Mannen ble pågrepet uten dramatikk i et boligområde i Bro.

Nytt ran
Samtidig torsdag ble en verditransport ranet utenfor en bank i Huddinge, ifølge politiet. Tre ranere flyktet fra stedet. En vekter er skadet etter å ha blitt slått i hodet med en øks.

Ifølge Aftonbladet var ranerne bevæpnet med en pistol og en øks. Det er forløpig uklart om det er sammenheng mellom de to ranene. Politet vet ikke hvor stort pengebeløp ranerne fikk med seg.

Antallet bankran i Sverige har gått ned markant de siste årene. I 2012 ble det gjennomført fem bankran, mens det i 2011 ble ranet 16 banker.

På begynnelsen av 90-tallet ble det årlig gjennomført over 100 bankran, ifølge statistikk fra Rikskriminalpolisen.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken