*Nettavisen* Nyheter.

To gutter forsøkt ranet i Oslo

Seks tenåringsgutter er tatt hånd om av politiet etter at de skal ha forsøkt å rane to 14 år gamle gutter med kniv og pistol på Oppsal i Oslo søndag kveld.

13.01.19 22:17

En gutt har blitt forsøkt ranet av fem personer ved Trashop skole i Oslo.

- De fornærmede ble truet med kniv og skytevåpen. Vi har kontroll på to mistenkte, og vi vet hvem de tre andre er, opplyser oppdragsleder Rune Hekkelstrand til Nettavisen.

Alle de involverte er mellom 14-16 år.

Politiet har ifølge oppdragslederen funnet en kniv og et skytevåpen, som mest sannsynlig er en softgun eller en annen våpenkopi.

Hekkelstrand sier at politiets forebyggende enhet har hørt om flere navn av de som er involvert i ransforsøket, men kan ikke gå ytterligere inn på det.

Politiet ble varslet om saken av ransofferet klokka 18.47.

– Han ble truet med kniv og en pistol. Ranerne fikk ikke med seg noe. Vi sendte flere biler opp dit, og etter kort tid fikk vi kontroll på to av gjerningspersonene. Gjennom spor på dem har vi kommet fram til ytterligere tre navngitte personer som vi også mener har vært med, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Barnevernet er informert, og politiet vil også ta kontakt med guttenes foreldre.

– De to pågrepne blir kjørt til politistasjonen for avhør, og foreldrene vil bli kontaktet og bedt om å møte opp på politistasjonen, sier Pedersen.

Han kjenner ikke detaljene rundt hendelsesforløpet eller hvorfor ranerne ikke klarte å rane til seg noe.

I 22-tiden opplyste politiet at totalt seks tenåringsgutter var involvert i ransforsøket, og at de har kontroll på alle sammen.

– De vil bli avhørt fortløpende, skriver politiet på Twitter.

Barnevernet er informert om saken, og politiet vil også ta kontakt med guttenes foreldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.