RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To gutter og to menn må svare for seg i datakrimsak

Oslo (NTB): To 17-åringer, en 18-åring og en 21-åring må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for datakriminalitet. Tre av dem skal ha skaffet tilgang på 26.000 brukerkontoer fra et sex- og datingnettsted.

Ifølge tiltalen skal de blant annet ha hacket seg inn på dataserverne til Domeneshop AS, vandalisert nettsider og kopiert brukerinformasjon, som de senere spredte via et annet nettsted. Oslo tingrett har satt av tre dager til saken.

Tre av dem, en 17-åring, en 18-åring og en 21-åring, brøt seg ifølge tiltalen inn i firmaet Cicada DAs datasystemer, hvor sex- og datingnettstedet Hemmelig.com ligger. Innbruddet skjedde i desember 2011.

I datasystemet her fant de ifølge tiltalen oversikt over brukerne, samt innhold i meldinger sendt mellom brukerne, og kopierte eller medvirket til å kopiere innholdet. Materialet, som består av 26.000 brukerkontoer, ble så spredt på internett.

«Dette førte til skade for Cicada DA, i form av tap av data med relatert medarbeid og kostnader, tap av forretningsmessig omdømme, samt ikke-økonomisk skade for brukerne av tjenesten i form av personvernkrenkelse», heter det i tiltalen.

17-åringen og 18-åringen er dessuten sammen med den andre 17-åringen tiltalt for flere ganger å ha brutt seg inn i Domeneshops dataservere, eller medvirket til dette. Her skal de tre ha endret eller vandalisert nettsider, kopiert brukerinformasjon og spredt dette videre på internett. Nettstedene som ble utsatt for datainnbruddene, tilhører ABCspill.no, Battlefield.no, JensenBlikkAS.no, Narkoman.no og Medicus.no, samt andre nettsteder som eies av Domeneshops kunder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere