RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

To hunder skutt av hjortejegere

Et jaktlag i Davik traff to buhunder. Nå er de politianmeldt.

Hjortejaktlaget traff mer enn de hadde planlagt sist lørdag. To buhunder ble skutt av jaktlaget i Davik i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane.

Nå har en av hundeeierne politianmeldt jegerne.

- Saken ble meldt til politiet tirsdag, og vi er godt i gang med etterforskningen. Vi har avhørt både folk fra jaktlaget og hundeeieren som har politimeldt nedskytingen av hunden sin, sier lensmann Hans Rune Strandos til Firdaposten.

Episoden skjedde etter at jaktlaget hadde satt ut poster og gjort seg klar til jakt. To hunder som jaget hjort ble observert i området.

Først forsøkte jegerne å kontakte eierne. Den ene fikk de ikke kontakt med, mens den andre ikke reagerte på henvendelsen.

Ifølge lensmannen har jaktlaget forklart at de satt ut nye poster og kjørte et nytt jag i terrenget. Da skal hundene fremdeles ha jaget rundt på dyrene.

- Jegerne opplevde at hjortene var svært stresset, og bestemte seg for å aksjonere. Det ble først avfyrt varselsskudd, i håp om å skremme hundene bort. Dette hadde ikke effekt, og deretter ble det avfyrt et skudd mot hver av hundene, som begge ble avlivet på stedet, forteller Strandos.

Han presiserer at dette er en spesiell sak. Davik er et lite bygdesamfunn der folk også skal leve sammen etter hjortejakten.

De to hundene skal ha kommet seg ut av en hundegård.

Politiets oppgave blir nå å se på om jegerne har holdt seg innenfor kravene som blir stilt når det gjelder bruk av nødretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere