Gå til sidens hovedinnhold

To idømt fengsel for hvitvasking

Lillestrøm (NTB): En norsk kvinne (33) og en albansk mann (24) er dømt til fengsel for hvitvasking av over 12 millioner kroner.

Den 6. februar ble mannen av Nedre Romerike tingrett idømt 3 år og 2 måneders fengsel, mens kvinnen ble dømt til 2 år og 6 måneders fengsel for heleri og hvitvasking av 12 millioner kroner.

24-åringen er også dømt for ulovlig arbeid og dokumentforfalskning i opprettelsen av firmaet de to brukte til hvitvaskingen og heleriet.

Kvinnen ble i tillegg dømt for bruk av ulovlig arbeidskraft. Men siden hun har omsorgsansvaret for to barn, ble to år av straffen for henne gjort betinget.

- Det er ikke mange slike dommer, og slik virksomhet er vanskelig å avdekke. Det var tilfeldig at vi kom over forholdet, vi etterforsket i utgangspunktet mannens ulovlige arbeid i et annet firma, sier politiinspektør Terje Bjøranger i Nedre Romerike politidistrikt.

De to domfelte hadde etablert et malerfirma uten å foreta maleroppdrag. Firmaet utstedte fiktive fakturaer til et antall andre firmaer. Pengene ble deretter tatt ut i kontanter og levert tilbake til de respektive firmaene mot en mindre fortjeneste. På denne måten ble det unndratt betydelige beløp i skatter og avgifter. Mannen erkjente de faktiske forhold før rettssaken startet. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett