Gå til sidens hovedinnhold

To innbrudd i samme butikk

Sist uke var det innbrudd i Spar-butikken på Ryen. Natt til søndag skjedde det igjen.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT Like over midnatt natt til søndag ble det meldt om innbrudd, og to gutter var observert løpende fra stedet. De hadde fått med seg sigaretter.

Politiet satte igang søk med hund, men sporene ble borte i Enebakkveien.

Det jobbes nå for å se om det kan være likhetstrekk mellom de to innbruddene. Politiet er selvfølgelig også nå meget interessert i eventuelle vitneobservasjoner.Andre saker fra Manglerud-politiets logg i helgen:

Reddet ut med stige

RYEN: Fredag kveld kom det melding om brann i en leilighet i Enebakkveien 164 på Ryen. Det var mye røyk i leiligheten som viste seg å komme fra en tørrkokt kjele. Beboeren, en mann født i 1945, hadde kommet seg ut på verandaen og ble hjulpet ned fra denne via en stige. Han ble kjørt til legevakten, men kunne dra hjem etter sjekk. Der ble han gjenforent med sin hund som naboer hadde tatt seg av.

Smågutter på taket

OPPSAL: Fredag kveld ble det meldt at smågutter var på taket på Oppsal skole, og de støyet. Politiet påtraff noen gutter, og det hele endte med en alvorsprat.

Oppdaget knust rute

SKULLERUD: Natt til lørdag varslet en vekter at han hadde oppdaget en knust rute på Skullerud skole. Ingen ting tydet på at noen hadde vært inne i bygningen.

Brøt seg inn i garasje

BEKKELAGET: Lørdag formiddag ble det meldt at det hadde vært innbrudd i en garasje i Fisker Syversens vei på Bekkelaget. Det ble opplyst at det var lagt igjen en pistol på stedet. Denne viste seg å være en softgun. Politiet har sikret seg en bag og blod i garasjen.

Veltet med moped

MOSSEVEIEN: Mye vann på E 18 ved Ulvøya var nok årsaken til at en mopedist veltet der lørdag ettermiddag. Føreren, en 18 år gammel jente ble forslått og hadde skrubbsår, forteller politiet.

Tok innbruddstyv

BEKKELAGET: En vekter meldte søndag morgen at han hadde tatt kontroll på en mann som hadde tatt seg inn i et ubebodd hus i Solveien på Bekkelaget. Politiet hentet mannen, en 22-åring og kjørte han til arresten.

Flere meldinger om steinleggere

ULSRUD/NORDSTRAND: – Vi har den senere tid fått meldinger om at utenlandske steinleggere tilbyr sine tjenester i distriktet, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon. I helgen kom det meldinger fra Ulsrud og Nordstrand.

Han minner nok en gang om at det lett å bli lurt av disse «håndverkerne», og advarer mot å si ja til deres tilbud.

Hest på golfbanen

KLEMETSRUD/GRØNMO: Søndag kveld ble det meldt om at en løs hest var i området ved Klemetsrud skole. Den hadde også vært ved kiosken.

Det ble lett i 0mrådet, oppover langs Sørliveien og mot Grønmo, men uten resultat

Mandag morgen kom det ny melding. Da var hesten på golfbanen på Grønmo. Pollitiets rytterkorps kom til stedet, og kunne etter hvert få tak i en liten ponny. Den ble kjørt tilpolitistallen.

– Vi forsøker nå å finne frem til eier, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon .

– Vi har forhørt oss på Lofsrud gård, men der savnet de ikke en slik hest. Kanskje den kan ha kommet seg ut fra Bakkeløkka.

Men senere mandag ble hesten fanget, og eierne meldte seg.

Påsatt brann

...på Kastellet skole

KASTELLET: Litt over klokken 04 mandag morgen ble det meldt om at det brant ved Kastellet skole. Det var fyrt opp med papir fra en søppelkasse og lagt på et utebord. Det ble ingen skader ut over merker i bordet.

– Vi har fått tips om at to gutter i 16-20-årsalderen forlate området. Signalement på den ene er at han hadde hettegenser med hvitt og lilla mønster og at han hadde hvit lue.

Politiet ber om publikums hjelp.

LES OGSÅ: Trekkspiller med begrenset repertoar plaget naboene

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller