RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Libanesiske soldater ser på mens artilleriild fra Israel slår ned over området Al-Wazzani i Sør-Libanon onsdag.
Libanesiske soldater ser på mens artilleriild fra Israel slår ned over området Al-Wazzani i Sør-Libanon onsdag. Foto: Karamallah Daher (Reuters)

To israelske soldater ble drept i rakettangrep

Sist oppdatert:
Israelske soldater ble drept og såret da et militærkjøretøy ble truffet av en rakett.

Tidlig onsdag formiddag ble flere israelske soldater såret da et militærkjøretøy ble truffet av en rakett som trolig ble skutt fra Libanon.

Talsmann for Det israelske forsvaret (IDF), Bjørn Hermann, bekrefter til Nettavisen at to israelske soldater ble drept i et rakettangrep ved den israelskokkuperte delen av Golan onsdag.

Syv andre israelere ble såret i angrepet.

I tillegg ble en spansk FN-soldatdrept i sammenstøt mellom Israel og Hizbollah.

Israel var ikke sen med å svare, og kort tid senere opplyste libanesiske militærkilder at over 20 granater skutt fra Israel hadde slått ned i Sør-Libanon.

Deretter tok en av Hizbollahs brigader på seg ansvaret for et større granatangrep mot en israelsk militærkolonne i Shebaa-gårdene, et område som ligger mellom den libanesisk-syriske grensen og den israelskokkuperte delen av Golanhøydene.

FN-soldat er drept
En spansk fredsbevarende soldat fra FN er drept i et angrep i Sør-Libanon, ifølge talsmann Andrea Tenenti.

Den militære opptrappingen i konfliktområdet mellom Israel, Syria og Libanon omtales som den verste siden krigen mellom Israel og Hizbollah i 2006.

- Israel vil ikke tolerere angrep, men samtidig har vi ingen interesse av å bli dratt inn i borgerkrigen i Syria, som tydeligvis er Hizbollahs mål, sier den norskisraelske talsmannen for IDF, Bjørn Hermann, til Nettavisen.

- Hevn på Israel
Hizbollah gjør det klart at angrepene på Israel er hevn for at sønnen til en militsleder ble drept i et israelsk angrep i Syria for ti dager siden.

Det israelske forsvaret opplyser at det har «svart på angrepene med både luft- og bakkeangrep mot Hizbollahs operative stillinger».

- Israel er klar til å svare kraftig på grenseangrepet, sa statsminister Benjamin Netanyahu, som avbrøt en reise til Sør-Israel for å håndtere situasjonen.

Nettavisen oppdaterer saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere