RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To ja, en tja - og et klart nei

Foto: Iphone (Iphone)
Sist oppdatert:
Vi har tatt en titt på fire spill du må betale for på iPhone.

(Spillmagasinet): De siste par ukene har jeg gjort stort sett én ting: Ligget under en parasoll og slappet av. Og hørt på musikk og lydbøker. Og spilt litt iPhone-spill.

OK, det ble kanskje litt mer enn én ting, men det fine er at jeg gjerne har klart alle tingene på en gang - selv om en da gjerne kan se at batteriindikatoren går nedover.

Og i løpet av de siste to ukene har jeg spilt fire betalingsspill - i tillegg til en rekke gratisspill - og konklusjonen er ganske klar. Noen er verdt å betale for. Ander bør du styre unna.

Under får du min korte og greie konklusjon på disse spillene.

Bejewled 2

Ifølge utviklerne er dette tidenes mestselgende betalingsspill på iPhone, og la det bare vært helt klart: Det er ikke uten grunn!

Om du ikke har spilt dette geniale Popcap-spillet tidligere, så har du gått glipp av noe stort, selv om konseptet er veldig enkelt: Du skal få edelstener til å forsvinne ved å få tre eller flere av dem på rekke og rad - bare ved å bytte plass på to stykker av gangen.

Det hele er ganske så enkelt - egentlig - helt frem til en finner ut at det ikke er så enkelt å være god i dette spillet likevel. Det handler om å tenke taktisk for å få mest mulig poeng ut av det, og spiller du på tid, da får du virkelig en utfordring.

Jeg vil gå så langt som å si at dette er det perfekte iPhone-spiller som er som skreddersydd for den trykkfølsomme skjermen - og en kan kaste bort mange, mange timer på dette. Det har i alle fall jeg gjort.

Monkey Island: SE

Gjenskapelsen av den gamle klassikeren på iPhone høres ut som en glimrende idé. Men gjennomførelsen fungerer rett og slett ikke.

Hovedproblemet med iPhone-versjonen av denne gamle klassikeren er at styringssystemet fremstår tungvindt og upresis. Jeg blir irritert når jeg spiller det, jeg føler ingen glede.

Det hjelper heller ikke på at samtalene i spillet har så lavt volum at de praktisk talt er umulig å høre over musikken, noe som strengt tatt er hele poenget med spillet.

I tillegg virker spillet rett og slett litt for tungt, selv på en iPhone 3GS. Jeg føler til stadighet at spillet henger litt etter og hakker, og jeg føler meg nesten like robbet som kjæresten min - som var en av de mange som har fått bankortet sitt tømt i London av kjeltringer.

Worms

Worms er en gamme klassiker, og iPhone-versjonen er langt på vei bygget på DS-versjonen av spillet.

I starten virker kontrollene noe forvirrende, men når du først kommer inn i hvordan utviklerne har tenkt, så er dette slettet ikke et så dumt spill. Perfekt er kontrollene likevel ikke, spesielt når det gjelder å endre vinkel på våpen - og ikke minst plassere presisjonsvåpen.

Siden presisjon er et viktig poeng i Worms, så er det ikke til å komme utenom at en bruker litt lenger tid på den lille skjermen enn en ellers ville ha brukt, men stort sett har en greit med tid, og jeg ble bare middels irritert av disse små problemene.

Jeg er likevel ikke i tvil et sekund om at jeg foretrekker både PC- og DS-versjonen av Worms, men det er et virkelig godt forsøk. Om du liker Worms, da vil du like iPhone-versjonen av det.

3D Coaster

I 3D Coaster skal du være kontrolløren på noen helt hinsides vanvittige berg-og-dalbaner i Monument Valley i USA.

Om du ikke har vært i Monument Valley før, så vet du det kanskje ikke, men det finnes ingen berg-og-dalbaner der. Men det har ikke hindret utviklerne å legge handlingen der.

I praksis skal du prøve å gi dine passasjerer en så ekstrem tur som overhode mulig, uten at de skal krasje. Det handler om å kjøre fortest mulig og hoppe lengst mulig - uten at det går ad dundas. Dette gjør du enten ved å bare vri på iPhonen for å vise om du vil kjøre fort eller sakte - eller du kan bruke fingeren på et felt.

Og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg elsker dette spillet. Det fungerer helt perfekt på telefonen, og om mulig enda bedre enn de nettspillversjonene jeg har testet av samme spill.

Den eneste ulempen med spillet er at det virker litt i overkant tungt, noe som gjør at hakketendenser kan forekomme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere