To jenter (9) omkom etter å ha falt i sjøen

Foto: Rita Sætran (Tidens Krav)

De to jentene som ble tatt av bølgene og falt i sjøen ved Karihola i Kristiansund, er bekreftet omkommet.

08.03.10 08:59

- Det er en ufattelig tragedie som har rammet oss, sier Kristiansund-ordfører Per Kristian Øyen (Ap) etter at to ni år gamle jenter falt i sjøen og døde søndag kveld.

De to jentene falt i sjøen utenfor Karihola i Kristiansund etter å ha blitt skylt bort av en bølge. En tredje jevnaldrende jente som var med på leken, unngikk bølgen som tok de to vennene.

Omkom på sykehuset
Ved 18.45-tiden søndag kveld fikk politiet melding om at tre jenter hadde havnet i sjøen utenfor Kristiansund.

Sent søndag kveld bekreftet politiet overfor Tidens Krav at to av jentene omkom som følge av ulykken.

- Den livreddende behandlingen av jentene ble avsluttet klokken 23, opplyser politiet til avisen. Til tross for intensivbehandling ved fylkessykehuset i Kristiansund, lyktes det ikke å redde de to jentene.

Lekte ved sjøen
Avisen Tidens Krav skriver at de tre barna skal ha lekt ved sjøen i Karihola da de falt uti. Den ene klarte å ta seg i land på egen hånd, mens de to andre ble liggende i vannet.

Mest sannsynlig ble de tatt av en stor bølge. Det var søndag kveld grov sjø i det aktuelle området.

- Det at de ble tatt av en bølge er den mest sannsynlige forklaringen, sa operasjonsleder Harald Rønningen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen tidligere søndag kveld.

Den tredje jenta kom ifølge politiet fysisk uskadd fra hendelsen.

Dramatisk redningsaksjon
En mann som bor i området, så det som skjedde. Han fikk varslet politiet og deltok selv i den dramatiske redningsaksjonen.

I tillegg deltok både Sea King-helikopter, redningsskøyte og andre båter i søket. Røde Kors og personell fra politiet deltok i søket.

Fikk intensivbehandling
Ved 21-tiden opplyste politiet til Nettavisen at begge jentene var funnet og fraktet til sykehuset i Kristiansund med helikopter.

- Begge er funnet og det ble med en gang satt i gang livreddende tiltak. Men jeg kan ikke gå noe nærmere inn på tilstanden. Jentene får nå intensiv behandling på sykehuset og situasjonen er uavklart, sa Rønning til Nettavisen ved 21-tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.