RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To kjøp og én salg på Frontline

Sist oppdatert:
Annonseringen av OPEC-kuttet onsdag førte til umiddelbart kursfall for Frontline-aksjen. iMarkedet har sjekket hva analytikerne mener om aksjen
De siste to dagene har har aksjekursen til Frontline stupt, og etter lunsj torsdag var aksjen ned 3,8 prosent til 120 kroner på Oslo Børs.

Det var OPECs kutt av oljeproduksjonen på 900.000 fat pr. dag som førte til kursfallet. Investorene frykter færre oppdrag for stortankrederne fremover.

Delt i synet

Analytikerne er delt i synet på OPEC-kuttene.

Meglerhusene Fearnley mener at markedet har overreagert på OPEC-kuttene.

- Etter vårt syn var OPEC-kuttene senere denne høsten en del av markedets forventninger; dermed var gårsdagens reaksjon overdrevet, skriver Fearnely.

Meglerhuset velger nå å oppjustere resultat pr. aksje for 2003 fra 6,2 dollar til 6,7 dollar. Oppjusteringen kommer på grunn av gode fraktrater i september og forventet godt fjerde kvartal, skriver Fearnley.

Fearnley har kursmål 150 kroner på Frontline-aksjen og en kjøpsanbefaling.

Meglerhuset Gjensidige Nor Equities mener OPEC-kuttene er kun kosmetiske, og at kursfallet er en kjøpsmulighet på Frontline.

Gjensidige NOR Equities konkluderer med at OPEC-kuttet ikke betyr redusert tank-etterspørsel. Kursmål er 20 dollar, eller drøyt 140 kroner etter dagens kurs. Frontline-aksjen er i dag ned drøyt 4 prosent til 119,50 kroner, etter å ha falt i går også fra 133 kroner til 124,75.

Negativ

Meglerhuset ABG Sundal Collier mener at annonseringen fra OPEC er en bekreftelse på risikoen til Frontline-aksjen, som er et av hovedargumentene for meglerhusets salgsanbefaling. Selv om OPEC-kuttene er på linje med oljemarkedets forventninger, frykter ABG Sundal Collier at ytterliger løft i Irak-produksjonen vil føre til nye kutt fra OPEC fremover.

ABG Sundal Collier har et kursmål på 14 dollar, eller 98 kroner, på Frontline-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere