RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To kjøp og en selg på Aker Kværner

Sist oppdatert:
To meglerhus sier kjøp og ett sier selg på Kjell Inge Røkkes Aker Kværner etter gårsdagens resultatrapport, som sendte aksjen brått ned
DnB Markets og Norse Securities beholder sine kjøpsanbefalinger på Aker Kværner, mens First beholder sin salgsanbefaling. Det fremgår av meglerhusenes morgenrapporter.

Aksjen falt 7 prosent til 114,75 kroner i går, etter tallene.

DnB Markets peker på at meget dårlige tall fra Philadelphia-verftet i USA kom sterkt i fokus, samtidig som resultatforventningene for Skipsbygging i 2004 ble nedjustert til et nullresultat.

- De fleste av de øvrige enhetene viste positiv utvikling i Q3, og 11 av 14 enheter hadde positivt resultat, heter det.

- I kjølvannet av tallene vil vi nedgradere forventningene til Skipsbygging, men samtidig oppgradere forventningene til andre deler av virksomheten. Selv om aksjen falt mye i går kan skuffelsen ligge i aksjen noen dager. Vi synes aksjen har korrigert nok og opprettholder vår Kjøps-anbefaling, heter det.

Også Norse tror på salgspress på kort sikt som følge av gevinstsikring og fordøyelse av de noe svake kvartalstallene.

- Dette vurderer vi som en god kjøpsmulighet, skriver Norse som opprettholder både sin kjøpsanbefaling og sitt kursmål på 150 kroner.

First er langt mindre positiv.

- Kort fortalt er tallene omtrent som vi forventet og litt svakere enn det som var konsensus i markedet, heter det i Firsts morgenrapport i går.

- Vi beholder vår salgsanbefaling på aksjen. Vi har et kursmål på 80 kroner, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere