To kvinner venter på samme gruvearbeider

Foto: IVAN ALVARADO (Reuters)

Én av de chilenske gruvearbeiderne gruer seg kanskje litt til å bli berget.

05.09.10 12:06

Kona til gruvearbeideren Yonni Barrios har nemlig funnet ut at mannen hennes har ei elskerinne, skriver den britiske avisen The Sun.

Ble overrasket

Hun ble noe overrasket, da hun hørte en annen kvinne rope mannens navn i mengden av pårørende til de som nå er fanget nede i gruven i Copiapo.

To kvinner venter dermed på samme mann, blant de som har vært fanget under jorden i over en måned.

Mannens kone, Marta Salinas, ble forferdet da hun oppdaget elskerinnen, men er fast bestemt på å kjempe for sin mann.

- Barrios er mannen min, han elsker meg og jeg er hans kone. Denne kvinnen har ingen legitimitet, skal Marta Salinas sagt, ifølge avisen.

- Skulle forlate sin kone

Men elskerinnen, Susana Valenzuela, har et litt annet syn på saken. Hun sier at Barrios hadde planer om å forlate sin kone.

- Vi er forelsket og jeg venter på han.

Susana Valenzuela skal ha møtt Yonni Barrios på et kurs for fem år siden, og ting skal ha utviklet seg til kjærlighetsforhold.

Barrios er blant 33 gruvearbeidere som er fanget 700 meter under jorden. De kan forvente å se dagens lys rundt juletider.

Jobber med den mentale helsen

Hvor mye gruvearbeideren vet om dramaet på bakken over han vites ikke.

Men det er avgjørende for den mentale helsen til de innesperrede gruvearbeiderne i Chile at de får simulert dag og natt, mener helseeksperter.

- Fra et psykologisk synspunkt er det viktigste vi nå kan gjøre å simulere dag og natt og dele området deres inn i soner, sa den chilenske helseministeren, Jaime Mañalich, tidligere i uka.

Chilenske psykologer og helseeksperter har nå utviklet et program i samarbeid med romfartsorganisasjonen NASA, sier han.

- Med NASAs hjelp vil vi være i stand til å simulere dagslys og nattemørke på en skikkelig måte ved hjelp av kunstig lys.

NASA har også anbefalt ærlighet overfor gruvearbeiderne. De bør samtidig få et tidsskjema basert på oppgaver heller enn datoer, mener spesialistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag