*Nettavisen* Nyheter.

To måneders fangenskap er over

Moren Linda, og de yngre brødrene Raid (23) og Remon (19) har i to måneder levd i uvisshet om hva som hadde skjedd med eldstesønnen i huset Rani Auni (25). Nå bekrefter UD at han er løslatt fra syrisk fangenskap og på vei hjem til Norge. Foto: Jarl M. Andersen (Sarpsborg Arbeiderblad)

Sarpsborg-mannen Rani Auni (25) løslatt etter over to måneders fangenskap i syrisk fengsel.

7. september ble den 25 år gamle mannen fra Borgenhaugen pågrepet av regjeringsstyrker i Syria. Sarpsborg-mannen hadde reist til det urolige landet for å være gjest i et bryllup, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Etter arrestasjonen fikk ikke hans foreldre og søsken på Brusemyrtoppen et eneste livstegn fra ham, og visste ikke om han levde eller var død.

Fikk bistand fra ambassaden
I midten av oktober omtalte Sarpsborg Arbeiderblad forsvinningen. I dag kommer Rani Auni hjem til sin familie i Sarpsborg.

Kommunikasjonsrådgiver Marte Lerberg Kopstad i Utenriksdepartementet bekrefter overfor SA at Sarpsborg-mannen nå er løslatt.

- Jeg kan bekrefte at han er løslatt og har fått bistand fra den norske ambassaden, men utover det kan jeg ikke si noe mer nå, sier Kopstad til SA ved 13.30-tiden tirsdag ettermiddag.

Les også: Sarpingen Rani forsvant sporløst i Syria

Fikk ikke svar fra Syria
UD har tidligere opplyst til SA at de ser svært alvorlig på saken. Rani Auni var på det tidspunktet han satt fengslet i Syria én av to nordmenn som satt fengslet i det svært urolige landet. Norske myndigheter sendte derfor en henvendelse til syriske myndigheter 3. oktober, hvor de ba om opplysninger om hvor den norske statsborgeren befant seg. Da SA omtalte saken i midten av oktober, hadde norske myndigheter ikke fått svar på denne henvendelsen.

Én måned senere har altså syriske myndigheter løslatt 25-åringen.

Kommer hjem i ettermiddag
SA var ved 14-tiden i kontakt med Ranis yngste bror, Remon, som kunne fortelle at flyet med broren landet på Gardermoen klokka 11.30 tirsdag formiddag og at familien er ventet å komme til Sarpsborg i ettermiddag.

- Dette er en stor dag. Nå har vi levd i uvisshet i to måneder og ti dager. Endelig kommer han hjem, sier Remon på telefon til SA.

Et over to måneder langt mareritt er dermed over for familien Auni på Borgenhaugen.

Flere nyheter fra Sarpsborg Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag