HELSFYR/OSLO TINGRETT: De to ranerne, som er 21 og 25 år gamle, var begge under soning av tidligere dommer da de gjennomførte ranet. 21-åringen hadde rømt fra fengsel, mens 25-åringen var innvilget et soningsopphold da de la ransplanene i leiligheten til 25-åringens far på Torshov, mens de røykte hasj og tok Stesolid.

Truet med pistol

Klokken 22 iførte de seg finlandshetter inne i butikken i det den siste kunden forlot stedet. Med pistoler truet de betjeningen til å åpne safen på kontoret. Dette lot seg ikke gjøre, og det var heller ikke mulig å åpne kassa, da denne var sikret med et system som gjør at det ikke er mulig å få ut penger uten at kassa er tilkoblet en pc. Dermed ble tippekassa tømt for rundt 2.000 kroner. Pistolen var av typen softgun og likner svært mye på en ordentlig pistol.

Den siste kunden som forlot butikken oppfattet hva som var i ferd med å skje og varslet politiet som raskt var på plass med 16 politipatruljer, helikopter og en gisselforhandler. De to ansatte ble holdt som gisler til like over klokken 23 da ranerne la ned våpnene, og kom ut av butikken med hendene over hodet.

Dømt før

De to ansatte forklarte i Oslo tingrett at ranerne virket ruset og svært truende. Da den ene av de ansatte forsøkte å åpne bakdøra fikk hun beskjed om at «hvis du ikke lukker den døren blåser jeg hodet av deg». Blodprøver viste i ettertid at de var påvirket av blant annet kokain, amfetamin, morfin, hasj, Sobril og Stesolid. Det ble også funnet i overkant av fire gram heroin i forbindelse med ransaking av 25-åringens leilighet.

De to karene er godt kjente av politiet fra tidligere og har sonet en rekke dommer, blant annet for ran, vold og narkotika. 25-åringen har stort sett, bare med korte avbrudd, sittet i fengsel siden han var 18 år gammel.

21-åringen og 25-åringen ble nylig dømt til fengsel i henholdsvis ett år og syv måneder og to år og to måneders fengsel for grovt ran og frihetsberøvelse.