*Nettavisen* Nyheter.

To menn dømt for kronjuvel-tyveri

Oslo (NTB): To menn fra Peru er i Oslo tingrett dømt til fengsel for å ha stjålet kronjuvelene til kongen av Ashanti i Ghana da han besøkte Oslo i oktober i fjor.

En 44 år gammel mann er dømt til fengsel i ett år og seks måneder, mens en 41 år gammel mann har fått to år og to måneders fengsel, skriver Aftenposten.

Den antatte hovedkvinnen på 57 år sitter i varetekt i hjemlandet Peru. Norsk politi har begjært henne utlevert til Norge.

De to tiltalte forklarte i retten at de var i Norge for å bli kjent med landet, noe retten ikke trodde på. Tingretten mener tvert imot at de avtalte å reise til Norge med forbrytersk hensikt.

«De har begge erkjent at de ikke hadde penger, og reiseruten harmonerer ikke med det oppgitte formålet for turen», heter det i dommen. Retten mener også at gjennomføringen av tyveriet på Radisson Blu Plaza virket profesjonelt.

44-åringen fikk strafferabatt fordi han samarbeidet med politiet, mens den 41 år gamle sjåføren får strengere straff fordi han i perioden 1995-2012 er dømt for vinningsforbrytelser 19 ganger. Han nektet også straffskyld i retten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.