*Nettavisen* Nyheter.

To menn dømt for tortur i Kristiansand

Kristiansand (NTB): To menn fra Kristiansand er i tingretten dømt til fengsel for bortføring, tortur og grovt ran om bord i en yacht i byen i fjor høst.

En 23-åring er dømt til fengsel i seks år og seks måneder, og en 21-åring er dømt til fengsel i to år og åtte måneder, skriver Fædrelandsvennen.

Begge straffene er betydelig strengere enn påstandene fra påtalemyndigheten, som var fire år og fire måneder for 23-åringen og ett år og seks måneder for 21-åringen.

«Begge de to fornærmede ble utsatt for en rå, utspekulert og til de grader hensynsløs behandling. Volden og frihetsberøvelsen mot dem hadde ingen rimelig foranledning», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

I fjor høst holdt kameratene ifølge dommen en mann fanget om bord i over ett døgn i en yacht og mishandlet ham med blant annet vanntortur, samtidig som de tømte boligen hans for verdier. Fornærmede har i ettertid fått diagnosen posttraumatisk stressyndrom.

Den andre fornærmede ble holdt fanget og mishandlet over fire døgn i oktober og ble slått, brent og utsatt for støt med støtpistol, samtidig bankkontoen hans ble tømt, slår retten fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.