*Nettavisen* Nyheter.

To menn dømt til livstid for drapet på Politkovskaja

DØMT: Lom-Ali Gaitukayev og Rustam Makhmudov er dømt for å ha skutt og drept journalisten Anna Politkovskaya. Foto: Evgeny Feldman (Afp)

Moskva (NTB-Reuters): En domstol i Moskva har dømt to menn til fengsel på livstid for drapet på journalisten Anna Politkovskaja i 2006.

09.06.14 11:52

De to er Rustam Makhmudov, som er dømt for å ha skutt Politkovskaja, og onkelen hans, Lom-Ali Gajtukajev, som planla logistikken under drapet.

De ble funnet skyldig i drapet i mai, og nyhetsbyrået Interfax melder at de to får livsfarlig fengsel for å ha tatt livet av journalisten. To av Makhmudovs brødre, som sporet opp Politkovskaja dagen da drapet skjedde, og en tidligere politimann ble dømt til fengsel mellom 12 og 20 år, skriver nyhetsbyrået RIA.

48 år gamle Anna Politkovskaja, som arbeidet i avisen Novaja Gazeta, ble skutt og drept i trappeoppgangen i gården der hun bodde oktober 2006. Hun var mest kjent for sin kritiske journalistikk om myndighetene, statlig korrupsjon og brudd på menneskerettigheter, og hun skaffet seg innflytelsesrike fiender på grunn av sine artikler.

Menneskerettighetsaktivister og Politkovskajas slektninger mener at mennene bare fulgte ordre, og det etterforskes fortsatt for å finne personen som bestilte drapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

DREPT: Journalisten Anna Politkovskaya ble drept 7. oktober 2006 i heisen i bygningen hun bodde i i Moskva. Foto: Scanpix/AFP


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.