RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To menn omkom i snøskred

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk
Sist oppdatert:
Lå under snømassene i to og en halv time.

I 12.30-tiden lørdag ble det slått full alarm etter at et snøskred gikk av ved Middagstinden på Kvaløya i Tromsø.

Meldingen - som kom via SMS - lød at to personer var tatt av skred.

Like før klokken 14 ble de to personene funnet av redningsmannskapet. De er nå gravd opp.

SISTE: Politiets innsatsleder opplyser til NTB at begge mennene er omkommet.

Funnet etter to og en halv time
Hovedredningssentralen i Nord-Norge melder at skredet skal ha gått i 11.30-tiden. Legger vi dette tidspunktet til grunn, gikk det en hel time før nødsentralen ble varslet om skredet.

Troms politidistrikt kan ikke på nåværende tidspunkt bekrefte klokkeslettet for snøskredet overfor Nettavisen.

- De to personene ble lokalisert like før klokken to. Vi vet fortsatt ikke tilstanden til disse, sa pressemedarbeider ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Irene Skaue, til Nettavisen i 14.30-tiden.

- Begge er gravd opp. Den første som ble gravd opp er fløyet inn til sykehuset i Tromsø. Tilstanden uavklart. Den andre er nettopp gravd opp og behandles på stedet. Tilstanden er uavklart, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Nettavisen klokken 14.55.

Kameratene søkte
Det var totalt fire personer i området. De to som ikke ble tatt av skredet satte igang søk, meldte Hovedredningssentralen ved 13-tiden.

- Norsk Folkehjelp Tromsø ble varslet om snøskredet cirka klokken halv ett. Meldingen gikk ut på at to personer er savnet i skredet og at det muligens er vanskelig adkomst til skredområdet, sier beredskapsansvarlig for Norsk Folkehjelp Erlend Aarsæther til nordlys.no.

Norsk Folkehjelps skredgruppe har rykket ut med alle tilgjengelig mannskaper, utrykningskjøretøy, snøscootere og ambulanse.

- Mannskapene har fått beskjed om at det muligens er vansklig adkomst til skredområdet og at man derfor kan være avhengig av helikopter for å komme til, sier beredskapsansvarlig Erlend Aarsæther til Nordlys.no.

Fra Hovedredningssentralen klokka 14.30

De to personene som er savnet er funnet. Deres tilstand er ikke kjent.

Det var klokken 1227 at Troms politidistrikt fikk melding om at to personer var tatt av skred i Middagstinden, nord av Kattfjordvatnet på Kvaløya. Dette ble meldt via SMS til en tredjeperson. Totalt var det fire personer i området, de to som ikke var skredtatt startet søket. Skredet skal ha gått i 1130-tiden.

Ambulansehelikopter fra UNN fløy ut med en av politiets hundeekvipasjer. Fagleder skred og frivillige mannskaper ble også varslet og var på vei mot området sammen med en politipatrulje.

Informasjonen er oppdatert kl. 14.30.

Skredet gikk på Middagstinden, nord av Kattfjordvatnet på Kvaløya. Se interaktivt kart under.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere