*Nettavisen* Nyheter.

To menn pågrepet etter brann på ferje utenfor England

Newcastle (NTB-Ritzau-AFP): En 26 år gammel mann er siktet for mordbrann og en 28-åring er siktet for ordensforstyrrelse etter at det brøt ut brann på en ferje utenfor kysten av England lørdag kveld.

09.07.14 14:27

Britisk politi bekrefter søndag at de har pågrepet og siktet to menn etter at en brann brøt ut i en passasjerlugar lørdag kveld.

- Brannen ble raskt slukket av besetningen, men det utviklet seg en del røyk, sier kommunikasjonssjef Gert Jakobsen i det danske rederiet DFDS, som eier ferja King Seaways.

Sju personer ble fraktet til sykehus med røykskader, og ytterligere femten passasjerer og åtte besetningsmedlemmer ble behandlet for røykskader av leger om bord på ferja. To helikoptre fra det britiske luftforsvaret (RAF) deltok i redningsaksjonen.

- Heldigvis er været i området bra. Vi har ikke hatt noen problemer med været i Nordsjøen i kveld, sa skvadronleder Dave Webster i RAF til Sky News.

Det var 946 passasjerer og 130 besetningsmedlemmer om bord på ferja. Den var på vei fra Newcastle til Ijmuiden i Nederland, men snudde etter brannen og dro tilbake til Newcastle. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag