*Nettavisen* Nyheter.

To menn siktet for grovt bedrageri ved alkoholimport

Sandnes (NTB): To menn fra Sandnes sitter varetektsfengslet, siktet for grovt bedrageri av over 20 millioner kroner i forbindelse med import av alkoholholdige varer.

De to mennene er begge i midten av 30-åra og har siden før jul sittet varetektsfengslet i full isolasjon. Fengslingsperioden varer til 11. januar, skriver Stavanger Aftenblad.

- De to etterforskes for å ha importert avgiftspliktige varer fra utlandet, uten ha betalt de nødvendige avgiftene til staten. Begge er foreløpig siktet for grovt bedrageri, og det unndratte beløpet kan dreie seg om i overkant av 20 millioner kroner, opplyser politiadvokat Cecilie Steen.

Ifølge avisa er det alkoholholdige varer som er blitt importert, men dette ønsker ikke Steen å kommentere.

Tollvesenet anmeldte Sandnes-bedriften i fjor høst etter at en rutinekontroll førte til mistanke om at avgifter tilsvarende vareflyten ikke var betalt inn. Ifølge avisa er den eldste av de to siktede registrert i Brønnøysundregistrene som daglig leder og styreleder i flere lokale selskaper. Den yngste er registrert som styremedlem eller varamedlem i fem av disse selskapene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.