Gå til sidens hovedinnhold

To menn skyldige i soldatdrapet i London

London (NTB-AFP-Reuters): To menn er kjent skyldige i å ha brutalt drept soldaten Lee Rigby på åpen gate i London i mai.

25 år gamle Lee Rigby ble første kjørt ned og deretter drept med kniv. Gjerningsmennene dro så Rigby ut i gaten og forsøkte å halshogge ham med en kjøttøks. Rett etter drapet ble de to islamistene filmet av rystede forbipasserende mens den ene av dem rolig forklarte hva de hadde gjort.

Rettssaken har pågått i tre uker, men Old Bailey-retten i London brukte bare litt over en time på å enstemmig kjenne de to skyldig.

De to gjerningsmennene, Michael Adebolajo (29) og Michael Adebowale (22), gjorde ikke noe forsøk på å flykte fra åstedet. Da politiet kom, gikk de løs på dem også. Begge ble skutt og såret under pågripelsen.

De sa under rettssaken at de drepte soldaten som hevn for muslimer som har blitt drept av vestlige soldater i land som Irak og Afghanistan.

De to mennene har kristne nigerianske foreldre og er oppvokst i Storbritannia, men begge har konvertert til islam. Adebolajo har tatt navnet Mujahid Abu Hamza, mens Adebowale kaller seg Ismael Ibn Abdullah. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler