*Nettavisen* Nyheter.

To menn tiltalt for voldtekt i Bergen

Bergen (NTB): To menn på 21 og 23 år er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i en trapp ved Den Nationale Scene (DNS) i Bergen sentrum.

Mennene har sittet varetektsfengslet siden august. De var først siktet for gruppevoldtekt, men dette er frafalt i tiltalen. Ifølge tiltalen «førte eller bar de kvinnen ned i trappenedgangen ved DNS, der de begge bøyde henne forover og holdt henne fast». Deretter skal kvinnen ha blitt voldtatt, skriver Bergens Tidende.

Overvåkingsbilder viser hvordan kvinnen flere ganger prøvde å komme seg unna, og at hun ble sperret inne ved at mennene holdt armene ut fra kroppen. Deretter viser bildene at den ene mannen tok tak i kvinnen og tvang henne rundt hjørnet på bygningen. Det neste kameraet viser tre personer i bunnen av trappen. Dette skal være de to voldtektstiltalte mennene og kvinnen. Overgrepsmottaket sikret DNA-spor fra 23-åringen, ifølge tiltalen.

23-åringen gjennomførte selve voldtekten mens 21-åringen medvirket, mener påtalemyndigheten. Ifølge tiltalen var kvinnen ute av stand til å motsette seg voldtekten fordi hun var full.

Kvinnen er en student i begynnelsen av 20-årene. Hun møtte to menn på McDonald's ved 3.15-tiden natt til søndag 19. august. De slo følge med henne til DNS. De to mennene på 21 og 23 år ble pågrepet og siktet tre dager senere. Begge nekter straffskyld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.