*Nettavisen* Nyheter.

To milliarder ødela livet

Foto: STUART RAMSON (AP)

Jack Whittaker vant over to milliarder kroner i lotto. Det ble starten på et helvete som ødela hele familien.

28.01.09 08:34

Barnebarnet døde. Kona gikk, og alle vennene forsvant. For Jack Whittaker ble storgevinsten i det amerikanske Powerball-lotteriet starten på en lang og vond nedtur.

Jack Whittaker fra Putnam County i West Virginia var 55 år gammel da han 25. desember 2002 vant 314,9 millioner dollar i Powerball-lotteriet. Det tilsvarer 2,235 milliarder kroner med datidens dollarkurs.

Fra tidligere hadde Whittaker bygget seg opp en formue på over 17 millioner dollar gjennom sitt selskap Diversified Enterprises Construction.

Whittaker tok ut gevinsten i kontanter, og satt igjen med 114 millioner dollar etter å ha betalt skatt.

Ga bort millioner
Den svært gavmilde lottomillionæren ga bort 14 millioner dollar til Guds Kirke i West Virginia, og startet en fond som ga mat og klær til fattige mennesker i staten. Kvinnen som hadde solgt ham vinnerloddet ble honorert med nytt hus og ny bil og 44.000 dollar i kontanter.

Vennene til Whittaker fikk låne penger av den styrtrike mannen. Det ble slutten på vennskapene.

- Jeg har ingen venner igjen. Alle venner jeg har hatt ville låne penger, og så fort de fikk låne penger så var vi ikke venner lenger, har Whittaker tidligere fortalt til Associated Press.

Fra å være selvstendig næringsdrivende med veletablert rørleggerfirma, ble han en spilleavhengig alkoholist med en forkjærlighet for strippeklubber.

Fyll, gambling og strippere
16. januar 2003 ble han tatt for fyllekjøring på motorveien.

Under et av besøk på strippeklubben Pink Pony i august 2003 tok biltyver med seg 545.000 dollar som han hadde liggende i bilen. To ansatte ved klubben ble arrestert for å ha dopet ned Whittaker for så å bryte seg inn i bilen hans.

Et halvt år senere opplevde han et nytt bilinnbrudd. Tyvene tok da 200.000 dollar. Omtrent samtidig ble Whittaker arrestert for vold mot en bartender. Deretter ble han saksøkt for å ha befølt en kvinne på en veddeløpsbane for hunder.

Barnebarnet døde
I september 2003 ble kjæresten til Whittakers barnebarn funnet død i hans hjem. Den 17 år gamle gutten hadde tatt overdose. Et år senere ble et annet barnebarn, Brandi Bragg, funnet død i en sammenrullet presenning.

I mai 2005 hadde Whittakers kone Jewell Whittaker fått nok av ektemannens utsvevende og svært offentlige liv.

- Jeg skulle ønske at jeg hadde kastet lottokupongen, har Jewell, nå eks-Whittaker, sagt.

- Jeg føler at intet normalt menneske kunne være gift med meg når man tenker på alt som har blitt skrevet, har Whittaker selv sagt om sitt havarerte ekteskap.

Konkurs
Forhandlingene med kona om fordeling av verdiene i Whittakers 25 selskaper er en pågående rettsprosess. Det samme er søksmålet fra kasinoet Ceasers Atlantic City der Whittaker betalte med en sjekk på 1,5 millioner dollar uten dekning.

Selv har Whittaker sagt at han er konkurs, og ikke har råd til å betale pengene fordi tyver har tømt bankkontoen hans med en rekke falske sjekker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.