Gå til sidens hovedinnhold

To millioner til idrett i SFO

Rektor Tom Wittenberg håper at Ekeberg skole blir en av pilotskolene etter at Øystein Djupedal bevilget to millioner kroner til samarbeid mellom lokalidretten og SFO.

Ekeberg: Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) valgte Ekeberg skole som scene for nyheten om at han har satt av to millioner kroner for 2007 til et prosjekt for å få frem modeller for hvordan lokale idrettslag kan samarbeide med skolefritidsordningen (SFO). - Vi ønsker et tilpasset og organisert idrettstilbud i SFO-tida. Fra et helsemessig ståsted er det viktig med mer fysisk aktivitet i skolen, i tillegg til at tiltaket skal bidra til sosial utjevning. Jeg har sterk tro på dette samarbeidet. Vi vil høste erfaringer og forhåpentlig få til et permanent tilbud noen plasser, sier Djupedal.

Blant landets største

Lokale idrettslag som samarbeider med SFO er ikke noe nytt fenomen i bydel Nordstrand. Nordstrands Blad har tidligere skrevet om samarbeidet mellom Kastellet skole og Bækkelagets Sportsklub (BSK) om en aktivitetsskole. Aktivitetsskolen fungerer som SFO, men er spesielt tilrettelagt for å få barn i aktivitet.

- Vi vil gjerne vite mer om hvordan et slikt samarbeid kan gjøres på en god måte. Det er veldig positivt at det allerede er utviklet samarbeid mellom lokale idrettslag og SFO. Vi håper at flere kommuner følger etter, sier Djupedal.

- Dette er et bra tiltak. Vi håper selvfølgelig at Ekeberg skole blir blant pilotskolene som får bli med på dette. Skolens SFO er blant landets største og vi har en beliggenhet som legger ypperlig til rette for forskjellig fysisk aktivitet. Gjennom et samarbeid med for eksempel BSK ville vi kunne hatt et allsidig tilbud, ikke bare fotball som det kan ha lett for å bli, sier Tom Wittenberg.

Må jobbe raskt

Samarbeidet er inngått som en avtale mellom Kunnskapsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet fra statens side og Norges Idrettsforbund og Olympiske komité. Dette har gått utrolig fort. Vi hadde første møte 23. august og allerede er pengene på plass. Nå må vi jobbe kjapt for med å velge ut kommuner og idrettslag som skal ta del i dette pilotprosjektet, sier idrettspresident Tove Paule.

Wittenberg lover å minne idrettspresidenten på sin interesse for prosjektet. Du kan jo få e-postadressen min slik at du kan minne meg på det, sier Paule. Flott, jeg skal sende e-post hver uke slik at du ikke glemmer hvilke muligheter vi har her på Ekeberg, repliserte Wittenberg.

Vi håper selvfølgelig at Ekeberg skole blir blant pilotskolene som får bli med på dette.

Tom Wittenberg

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping