OSLO (NTB): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) vil ikke godta at Venstre og KrF får avgjøre Norges asyl- og innvandringspolitikk.

Regjeringspartiene møter mandag Venstre og KrF om hvordan avtalen om Norges asyl- og innvandringspolitikk skal videreføres og tolkes, melder NRK.

- Mindretallsdiktatur

– Vi kan ikke ha et mindretallsdiktatur der to minipartier på 5 prosent bestemmer landets fremtid med hensyn til asyl og innvandring. Det er altfor alvorlig til at to minipartier kan bestemme, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Les også: Får innvilget asyl - drar til hjemlandet på ferie

Stortingsgruppene skal senere ta stilling til resultatet av forhandlingene mellom regjeringene og støttepartiene, og Tybring-Gjedde er klar på at det ikke er sikkert at han uten videre vil godta det justisminister Anders Anundsen (Frp) har forhandlet fram.

- For mange smutthull

– Dersom det er for mange smutthull og for mange steder der det er rom for tolkning, så stemmer jeg mot, sier han.

Tybring-Gjeddes krav er at færre får opphold, at det etableres lukkede asylmottak, at de som får avslag sendes raskt ut og en 24-årsgrense for familiegjenforening.

I avtalen som ble forhandlet fram mellom regjeringen og støttepartiene i fjor høst, fikk Frp gjennomslag for strengere regler for familiegjenforening, mens Venstre og KrF sørget for et amnesti for noen av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

KrF: - Hjelpe flere

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold ledet forhandlingene for KrF. Han håper partene kommer fram til varige løsninger som kan hjelpe flere av asylbarna som har bodd lenge i Norge.

– Jeg kan ikke love at det vi kommer fram til fører til at alle lengeværende barn får bli, men vi gjør i hvert fall en jobb for å få på plass en god, varig løsning som i større grad legger vekt på det barnefaglige, sier Bekkevold. (©NTB)