*Nettavisen* Nyheter.

To mistenkt etter falsk bombealarm hos Air France

Passasjerer fra Air France-flyet idet de blir transportert til hoteller i Mombasa etter nødlandingen. Foto: Joseph Okanga (Reuters)

Gjenstanden som ble funnet på et Air France-fly fra Mauritius inneholdt ikke sprengstoff, opplyser flyselskapet. To passasjerer er mistenkt for å ha plassert den bombelignende gjenstanden på flytoalettet.

20.12.15 17:22

Flyet var på vei fra Mauritius til Paris da en mistenkelig gjenstand ble funnet på ett av flyets toaletter sent lørdag kveld. Flyet nødlandet kort tid etter funnet i Mombasa i Kenya.

Gjenstanden ble søndag undersøkt av kenyanske bombeeksperter, og samme ettermiddag gikk Air Frances toppsjef Frédéric Gagey ut og slo fast at det denne gang var falsk alarm. «Bomben» besto av en pappeske, noe papir og en klokke.

– Gjenstanden utgjorde ingen fare for flyet eller passasjerene, sa Gagey på en pressekonferanse i Paris. Han føyer til at selskapet er i kontakt med franske påtalemyndigheter får å få åpnet etterforskning av saken.

To mistenkte

Noen passasjerer er tatt inn til avhør av kenyansk politi etter hendelsen, opplyser innenriksdepartementet i Nairobi.

– To av passasjerene er mistenkt for å ha båret en mistenkelig gjenstand inn på flyet toalett, sier innenriksminister Joseph Nkaissery på en pressekonferanse på flyplassen i Mombasa. Det er til sammen fire passasjerer som nå er i myndighetenes søkelys. Det er ikke kjent om noen vil bli fengslet.

Gjenstanden ble funnet av en passasjer, som varslet kabinpersonalet.

– Vi forsto at noe sannsynligvis var galt, men Air France-mannskapet var virkelig fremragende, virkelig glimrende. De holdt alle rolige, sier en passasjer til den franske kanalen BFMTV.

Flyet hadde 459 passasjerer og et mannskap på 14 om bord. Alle ble evakuert ved hjelp av sklier etter landing. Kenyanske bombeeksperter hentet deretter ut den mistenkelige gjenstanden.

Mobiliserte

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius mobiliserte landets krisesenter etter at funnet ble kjent søndag. Terrorberedskapen har vært høy i Frankrike etter angrepene i Paris i november.

Kenyanske myndigheter har vært i kontakt med Mauritius for å finne ut hvordan flypassasjerer blir kontrollert. Øya ligger i Indiahavet og er et populært feriemål.

Air France sendte søndag et annet fly til Mombasa, som skulle bringe passasjerene til Paris samme ettermiddag. Ifølge kenyanske myndigheter har hendelsen også ført til forstyrrelser i den øvrige flytrafikken i Mombasa. (©NTB)

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag