Gå til sidens hovedinnhold

To mistenkte helikopterranere løslatt

To av de seks personene mistenkt for ranet av tellesentralen G4S i Stockholm ble løslatt.

Seks personer er så langt pågrepet mistenkt for delaktighet i det dristige ranet, der utbyttet kan ha vært flere titall millioner kroner. Men i ettermiddag ble to av dem løslatt, melder Aftonbladet. De to det gjelder er «kampsportutøveren» (31) og «ungdommen» (21).

- De er fortsatt mistenkte, men det er ikke lenger nødvendig å holde dem fengslet, sier pressetalsmann Varg Gyllander ved Rikskriminalpolisen.

Dagens Industri skriver at ransutbyttet kan være 67 millioner kroner.

En kilde med kjennskap til etterforskningen sier til expressen.se at det kan bli flere pågripelser, kanskje så mange som 15 til sammen. En mann bosatt i Beograd skal være i politiets søkelys som den mulige hjernen bak storranet.

Svensk mann (34) - «TV-mannen»

Ble pågrepet søndag. Mistenkt for grovt ran. Mistenkes for å ha kjørt helikopteret det siste stykket og landet det i Arninge. Bosatt i Norrtälje.

Sitter i styret i flere selskaper, men er nullskattyter. Har hatt helikoptersertifikat i flere år. Har jobbet med flere større produksjoner i tv-selskapet TV 4.

Er tidligere dømt for mindre lovbrudd knyttet til narkotika og våpen. Mannen ble først omtalt som den mistenkte ranspiloten, men tirsdag skriver svenske medier at i alt tre personer skal ha fløyet ranshelikopteret.

Forsvarer: Advokat Leif Silbersky.

Eksjugoslav (38) - «businessmannen»

Pågrepet søndag. Mistenkt for grovt ran. Bor i en forstad til Stockholm.

Jobber i restaurantbransjen. Har tidligere drevet en populær restaurant i bydelen Vasastan i Stockholm.

Beskrives av venner som en gentleman og en seriøs forretningsmann.

Mann (36)

Bosatt i Enskede sør i Stockholm.

Forsvarer: Advokat Johan Eriksson.

Svensk-iransk (31) - «kampsportutøveren»

Pågrepet søndag. Mistenkt for grovt ran. Bosatt i Hägersten.

Kom til Sverige fra Iran som 12-åring. Har drevet idrett på elitenivå blant annet innen kampsport. Har flere dommer bak seg.

Forsvarer: Advokat Ivan Fialdini.

Mann (21) - «ungdommen»

Pågrepet søndag kveld. Mistenkt for medvirkning til grovt ran. Er tidligere pågrepet og mistenkt for mordbrannforsøk. Dømt for vold og narkotikaforbrytelser.

Ble for knapt to uker siden pågrepet i forbindelse med et verditransportran i Kärrtrop i Stockholm, men ble sluppet fri på grunn av manglende bevis.

Forsvarer: Advokat Gustaf Ljungström.

Eksjugoslav (29)

Bosatt i Nordborg sør for Stockholm.

Mann (40) - «gangsterkongen»

Opprinnelig fra Bosnia-Hercegovina. Bosatt i Beograd. Mistenkes ifølge Expressen for å være hjernen bak kuppet. Var i Stockholm-politiets søkelys på 1990-tallet som mistenkt leder av Ørneligaen, en gruppe personer som spesialiserte seg på grove ran. Dro fra Sverige til Serbia for seks år siden. Svensk politi bekrefter overfor nyhetsbyrået TT at de er interessert i å snakke med ham i forbindelse med ranet.

(Kilder: Expressen.se, Aftonbladet.se, SvD.se, Novosti.rs)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden