Gå til sidens hovedinnhold

To mistet livet i ulykke med skjærgårdsjeep

En mann og en kvinne omkom i en båtulykke ved Åros i Røyken kommune lørdag kveld.

Mannen var i begynnelsen av 30-årene. Kvinnen er i 20-årene, opplyser politiet til Nettavisen.

Båtføreren, som var en av to overlevende, er nå siktet for uaktsomt drap.

Det var til sammen fire personer i den 20 fots store skjærgårdsjeepen. Båten gikk på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen på Skogsborg-siden av sundet ved 22-tiden.

- Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord, falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadd, ble kjørt til sykehus, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til NTB.

Av de overlevende er en mann i midten av 30-årene alvorlig skadd. Han ble i natt transportert til Ullevål sykehus.

Tok blodprøve
Den fjerde personen, som var båtens fører, ble lettere skadd og transportert til legevakta i Røyken kommune. Her ble det tatt rutinemessig blodprøve, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen befinner seg nå på Politihuset i Drammen. Han er siktet for uaktsomt drap.

Funnet av dykkere
Da politiet først kom til ulykkesstedet, var kvinnen i 20-årene savnet. Hun ble i natt funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Alle de fire personene hører hjemme i Røyken og Hurum.

Røyken og Hurum lensmannskontor startet taktisk og teknisk etterforskning søndag morgen. Foreløpig er hendelsesforløpet uavklart.

Følger et mønster
- Dette er den tragiske konsekvensen av fartsutviklingen på sjøen. Ulykken i Røyken følger mønsteret vi har sett og advart mot de siste årene, sier Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.

- Fart, mørke og trange farvann er en livsfarlig kombinasjon. Det viser seg at den utsatte gruppen i disse stygge ulykkene, er lokalkjente. Hvis opplysningene om stedet der ulykken skjedde, er det høyst sannsynlig fem-knops fartsbegrensning i området, sier Ingvar Johnsen.

Redningsselskapet har reagert på at det ikke er like fartsgrenser langs hele kysten. Dette er en lokal sak, og det er svært vanskelig for båtfolket å vite hva man har å forholde seg til. Paradoksalt nok har man vært flinke med opplysningsarbeidet i Røyken, og satt opp tydelige skilt om dette i båthavnene i området.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken