RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To mistet livet i ulykke med skjærgårdsjeep

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
En mann og en kvinne omkom i en båtulykke ved Åros i Røyken kommune lørdag kveld.

Mannen var i begynnelsen av 30-årene. Kvinnen er i 20-årene, opplyser politiet til Nettavisen.

Båtføreren, som var en av to overlevende, er nå siktet for uaktsomt drap.

Det var til sammen fire personer i den 20 fots store skjærgårdsjeepen. Båten gikk på grunn etter å ha truffet en brygge utenfor Killingholmen på Skogsborg-siden av sundet ved 22-tiden.

- Ifølge vitneopplysninger kom båten i forholdsvis stor fart og traff brygga. De som var om bord, falt i vannet. En ble funnet omkommet i vannkanten nokså umiddelbart, og en person som var skadd, ble kjørt til sykehus, sier lensmann Reidar Foss ved Hurum lensmannskontor til NTB.

Av de overlevende er en mann i midten av 30-årene alvorlig skadd. Han ble i natt transportert til Ullevål sykehus.

Tok blodprøve
Den fjerde personen, som var båtens fører, ble lettere skadd og transportert til legevakta i Røyken kommune. Her ble det tatt rutinemessig blodprøve, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Mannen befinner seg nå på Politihuset i Drammen. Han er siktet for uaktsomt drap.

Funnet av dykkere
Da politiet først kom til ulykkesstedet, var kvinnen i 20-årene savnet. Hun ble i natt funnet omkommet av dykkere, flere hundre meter fra ulykkesstedet.

Alle de fire personene hører hjemme i Røyken og Hurum.

Røyken og Hurum lensmannskontor startet taktisk og teknisk etterforskning søndag morgen. Foreløpig er hendelsesforløpet uavklart.

Følger et mønster
- Dette er den tragiske konsekvensen av fartsutviklingen på sjøen. Ulykken i Røyken følger mønsteret vi har sett og advart mot de siste årene, sier Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.

- Fart, mørke og trange farvann er en livsfarlig kombinasjon. Det viser seg at den utsatte gruppen i disse stygge ulykkene, er lokalkjente. Hvis opplysningene om stedet der ulykken skjedde, er det høyst sannsynlig fem-knops fartsbegrensning i området, sier Ingvar Johnsen.

Redningsselskapet har reagert på at det ikke er like fartsgrenser langs hele kysten. Dette er en lokal sak, og det er svært vanskelig for båtfolket å vite hva man har å forholde seg til. Paradoksalt nok har man vært flinke med opplysningsarbeidet i Røyken, og satt opp tydelige skilt om dette i båthavnene i området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere