*Nettavisen* Nyheter.

To mødre - 17 barn

Irina Kukhtina (52) og Phoeby Monze (42) har en noe mer hektisk hverdag enn en vanlig mor.

(SIDE2): For kort tid siden besøkte Irina Kukhtina (52) og Phoeby Monze (42) Norge i forbindelse med en konferanse i regi av SOS-barnebyer. De kommer fra to vidt forskjellige land, men kvinnene mener likevel det er få ting som skiller hverdagen deres.

-Tradisjoner og vaner er forskjellige, men vi er knyttet ved at vi jobber med forsømte barn. Jeg føler meg ikke noe annerledes, vi gjør det samme, sier Monze. Hun er mor for 12 foreldreløse barn i Zambia.

Lurer du på hvordan en barneby fungerer? Besøk den interaktive SOS-barnebyen.

Kukhtina oppdrar fem barn i en SOS-barneby i Russland, og er enig i at hverdagen deres er lik fordi de deler lidenskapen til å hjelpe barn.

- Jeg er utdannet lærer, så det var hovedgrunnen til at jeg ville bli SOS-mor og jobbe i en barneby. Også er jeg veldig glad i barn, spesielt godt er det å kunne hjelpe forlatte barn. Det å kunne gi dem kjærlighet og gjøre dem glade, sier Kukhtina.

- Hektisk
Til SOS-barnebyer kommer forsømte barn som har mistet foreldrene, vokst opp på gata eller har slektninger som er for fattige til å forsørge dem. En SOS-mor er ansatt i barnebyen og har som regel omsorgen for rundt 12 barn.

- Det er hektisk. Jeg står opp klokken 05.00 hver dag, og gjør klart til frokost som er klokken 06.00. Så vekker jeg de minste barna og bader de, så skal alle på skolen klokken 07.30. Når de er på skolen så vasker jeg huset og klær. Man må planlegge tiden, hvis ikke blir man jobbende hele dagen, sier Monze.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hun forteller at barna kommer hjem midt på dagen for å få lunsj.

- Etter skolen gjør barna lekser og leker. Vi spiser middag klokken 19, også legger de yngste seg en time senere. De eldste pleier å studere til sent på kvelden.

De største utfordringene SOS-mødrene møter er ikke de praktiske gjøremålene, men de tenker mye på barnas fremtid.

- Det er en utfordring å forberede dem på livet, det kompliserte livet. Å motivere dem til å studere, og at de skal få arbeid så de kan tjene penger å klare seg selv, sier Kukhtina.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Side2 besøkte i fjor en SOS-barneby i Zambia. Les et knippe av våre historier her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag