*Nettavisen* Nyheter.

To norske filmer prisbelønnet i Amsterdam

Amsterdam (NTB): De to norske dokumentarfilmene «Tvillingsøstrene» og «Light Fly, Fly High» fikk én pris hver på IDFA-festivalen i Amsterdam fredag.

IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) er verdens største dokumentarfilmfestival og regnes som den viktigste dokumentarfilmfestivalen i verden, ifølge Norsk filminstitutt.

I konkurranse med over 300 filmer fikk «Tvillingsøstrene» publikumsprisen fredag kveld. Filmen er produsert, skrevet og regissert av Mona Friis Bertheussen og handler om to eneggede tvillinger som vokser opp i to vidt forskjellige miljøer - den ene jenta i en millionby i USA og den andre i en vestlandsbygd i Norge.

- Dette er bare helt utrolig. Det føles som en veldig stor ære å få prisen fra dem man faktisk lager filmen for, nemlig publikum. For meg er det den aller gjeveste prisen av dem alle, sier Mona Friis Bertheussen.

Den andre norske prisvinneren, «Light Fly, Fly High», fikk Global Justice Award-prisen. Filmen, laget av Susann Østigaard og Beate Hofseth, handler om den indiske, kvinnelige kasteløse bokseren Thulasi som kjemper for å leve et fritt og selvstendig liv, uavhengig av kjønn og sosial bakgrunn.

- Prisene viser at norske dokumentarfilmskapere kommuniserer med et internasjonalt publikum og at de norske filmene nå er i verdensklasse og helt på høyde med filmer fra våre naboland, sier Toril Simonsen, Norsk filminstitutts fagleder for kort- og dokumentarfilm i utlandet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.