RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To norske helikoptre søker i natt

Nikkaluokta (NTB): To norske helikoptre skal søke etter det savnede Hercules-flyet natt til lørdag, opplyser den svenske redningssentralen. De overtar etter en britisk og en svensk maskin.

Et norsk Sea King redningshelikopter skal først ut fra midnatt til klokka 2. Deretter skal et norsk Bell-helikopter i lufta fra klokka 5 til klokka 8, samtidig med de første sivile bakkemannskapene, som tok en pause fra letingen klokka 18 fredag kveld. Spesialsoldater skal fortsette letingen gjennom natta.

Kommandørkaptein Per Rostad i Forsvaret forteller at begge helikoptertypene er godt utstyrt til å lete om natta, men at Sea King-en er best egnet i mørket.

- Det er utstyrt med FLIR (forward looking infrared). Dette er et termisk kamera, som kan gjenkjenne temperaturforskjeller. Det gjør at Sea King-en har kapasitet til å søke også om natta. Bell-helikoptrene forsterker lysforskjeller. Det er en annen teknologi for å kunne se i mørket og er ikke like godt egnet, forklarer Rostad til Dagbladet.

Vinden skal løye utover natta har meteorologene varslet, men tåka ser ut til å bli liggende. Temperaturen ligger på rundt minus 12 grader. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere