RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye dødsfall ved OUS etterforskes

Oslo (NTB): Ansatte ved Oslo universitetssykehus (OUS) har meldt to uventede dødsfall i oktober til politiet. Begge sakene er potensielle straffesaker, opplyser politiet.

Det er ifølge VG Nett OUS som selv nylig varslet politiet om de to uventede dødsfallene som skjedde på hjerteklinikken forrige måned.

- To dødsfall er meldt til oss fordi sykehuset anser omstendighetene rundt disse dødsfallene som uklare, bekrefter politiadvokat Kari Kirkhorn ved Oslo politidistrikt til avisen.

Det er blitt bedt om rettsmedisinsk obduksjon av begge de døde. Den ene saken er sendt til Fylkesmannen, og det blir også den andre når politiet har mottatt dokumentasjon fra sykehuset, informerer Kirkhorn.

Leger i OUS-systemet som VG har snakket med, hevder at pasienter dør i et rått maktspill i hjertekirurgimiljøet om hvem som skal utføre de faglig mest prestisjefulle operasjonene.

I det ene tilfellet ble en planlagt operasjon av en mann i 60-årene stanset på Ullevål. Pasienten ble vekket fra narkose og så flyttet til Rikshospitalet. Hjerteoperasjonen fikk verst tenkelige utfall, skriver avisen. I den andre saken insisterte Rikshospitalet på å håndtere en kvinne med massivt hjerteinfarkt. Ullevål skal ha ønsket å operere henne med én gang, men i stedet døde hun etter å ha ligget i behandlingskø i flere dager på Rikshospitalet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere