RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye klar for norsk sokkel

Sist oppdatert:
To nye oljeselskaper er prekvalifisert for norsk sokkel, ett av dem er PA Resources hvor investor Jan Haudemann Andersen er aksjonær.
Oljedirektoratet prekvalifiserer stadig flere selskaper som rettighetshavere på norsk sokkel.

Nå er to nye selskaper klarert for å drive oljevirksomhet på norsk sokkel: Faroe Petroleum og PA Resources.

PA Resources er et svensk olje- og gasselskap som ble stiftet i 1994 gjennom kjøpet av oljeselskapet Petro Arctic Svalbard AS fra Norsk Hydro. Selskapet har investor og bjellesau Jan Haudemann Andersen som største aksjonær, er en av de største oljeprodusentene i Tunisia og opererer felt on- og offshore og har eierandeler i Ekvatorial-Guinea.

Faroe Petroleum har hittil hatt hovedfokus på oljeleting på Færøyene og i Storbritannia, ble etablert på Færøyene i 1998 og notert på Londonbørsen i 2003.

Selskapet har i dag 15 utvinningstillatelser, hvorav fem er på Færøyene. Åtte av utvinningstillatelsene til selskapet er egenopererte.

Prekvalifiseringssystemet for rettighetshavere og operatører av oljefelt ble opprettet for å få nye, kompetente aktører inn på kontinentalsokkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere