*Nettavisen* Nyheter.

To nye korona-dødsfall i Oslo

NYTT KORONA-DØDSFALL: En pasient døde på Oslo universitetssykehus etter å ha blitt koronasmittet.

NYTT KORONA-DØDSFALL: En pasient døde på Oslo universitetssykehus etter å ha blitt koronasmittet. Foto: (NTB Scanpix)

Ytterligere to personer skal ha omkommet av koronaviruset.

27.03.20 16:40

- I dag døde en innlagt pasient med Covid-19-sykdom ved OUS. Dette er det fjerde dødsfallet ved vårt sykehus relatert til pandemien. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, skriver Oslo universitetssykehus på Twitter.

Dette er det 17. koronarelaterte dødsfallet i Norge, og over 35000 personer har fått påvist koronasmitte. FHI opplyser at totalt 78.036 personer var testet for koronaviruset per 26. mars klokken 15.00.

Nå tyder dog mye på at det reelle tallet er 19 mennesker som har omkommet av koronaviruset i Norge. Fredag ettermiddag meldte Aftenposten at en beboer ved Økernhjemmet i Oslo har testet positivt for korona. Beboeren døde forrige helg.

En annen beboer på Oppsalhjemmet, som tidligere har testet positivt for viruset, omkom på fredag, skriver avisen.

– Disse to beboerne ligger nok ikke blant de 17. Det er litt forsinkelse i systemet og disse ble meldt inn i ettermiddag, opplyser direktør i Sykehjemstjenesten i Oslo, Helge Jagmann til avisen.

Hadde blitt utskrevet

- I går kveld mottok jeg den triste beskjeden om at en person som var beboer ved Orkerød sykehjem er død, sier ordfører Hanne Tollerud. Beboeren, som døde 26. mars, fikk påvist koronasmitte samme dag som dødsfallet inntraff. Våre tanker går til de etterlatte, uttaler ordfører Hanne Tollerud i en pressemelding fra Moss kommune.

Nyhetsstudio: Slik påvirkes idretten av koronaviruset

Kommuneoverlegen har iverksatt smittesporing og kartlegging, og pårørende til beboere og ansatte ved Orkerød har fått informasjon om det som det som har skjedd.

Den avdøde ble utskrevet fra Sykehuset Østfold 19. mars, og kom da til Orkerød sykehus hvor hun oppholdt seg fram til 25.mars, opplyser kommunen.

Døde på sykehuset

Samme dag døde en koronasmittet kvinne på Drammen sykehus, opplyser familien til Drammens Tidende. Vestre Viken vil ikke uttale seg om dødsfallet, men henviser til de daglige oppdateringene som publiseres klokken 14.00.

Den avdøde kvinnen var i 70-årene og hjemmehørende i nåværende Asker kommune. Hun døde etter å ha ligget på sykehuset i over en uke, siden forrige tirsdag, skriver Drammens Tidende.

Les også: Klappjakt på den første som ble smittet: Kan ha svar på korona-gåten (+)

Torsdag bekreftet fagdirektør Ulrich Spreng at det ligger pasienter på intensivavdelingen ved Drammen sykehus, og at de tilkoblet respirator.

I alt 17 pasienter lå torsdag morgen på Drammen sykehus med påvist koronasmitte.

(Moss Avis/Drammens Tidende)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag