RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye pågrepet i Unibuss-saken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tirsdag ble ytterligere to personer pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av den såkalte Unibuss-saken. Totalt 13 personer er nå siktet i saken.

Begge de to som nå er pågrepet, er siktet for korrupsjon. Den ene er ansatt i et leverandørselskap. Den andre har en sentral rolle i forbindelse med innkjøp av busser til Oslos kollektivtransport, opplyser politiet.

- Slik vi ser det, har saken etter de første pågripelsene utviklet seg i retning av å avdekke en ukultur der ansatte i kollektivselskaper i Oslo har mottatt utilbørlige fordeler fra mange leverandører til selskapene, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Korrupsjonssaken har sitt utspring i en tysk korrupsjonssak der bussprodusenten MAN skal ha betalt penger til norske innkjøpere for å få innpass som leverandør til Oslos kollektivtransport. Ledende personer i MAN-konsernet skal ha utbetalt rundt tre millioner kroner til henholdsvis en tidligere innkjøpssjef og teknisk sjef i Unibuss. Som motytelse skal de ha sørget for at Man gikk seirende ut av en anbudskonkurranse om levering av busser i 2004 og 2005.

Den korrupsjonssiktede Unibuss-direktøren Helge Leite ble i desember avskjediget med øyeblikkelig virkning i Unibuss.

Unibuss het tidligere Sporveisbussene as, før selskapet skiftet navn for et par år siden. Selskapet er et datterselskap av Kollektivtransportproduksjon as, som er heleid av Oslo kommune. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere