RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nye pågripelser etter Paris-terroren

Belgisk politi slo søndag til mot et hus i Brussel og pågrep to personer som kobles til terrorangrepene i Paris forrige måned.

Spesialstyrker og føderalt politi deltok i raidet, som varte i fem timer og fant sted i nærheten av den belgiske hovedstadens populære turistområde, opplyser påtalemyndigheten.

– Personene er tatt inn til avhør, opplyser Eric Van Der Sypt, en talsmann for statsadvokaten i Belgia.

Han ga ikke flere opplysninger om de pågrepne, men bekreftet at ingen av dem er Salah Abdeslam, mannen som er etterlyst verden over etter angivelig å ha deltatt i terrorangrepene i Paris.

Belgisk politi opplyser at de vil komme med en pressemelding om pågripelsene mandag. Raidet skal ha vært rettet mot et hus i utkanten av forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for islamistisk ekstremisme i mange år.

130 personer mistet livet under angrepene mot tre steder i Paris 13. november. Abdeslam skal være den eneste av angriperne som er i live og på frifot. Han bodde tidligere i Molenbeek, men fransk etterretning tror han nå har flyktet til Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere