RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Norges Cykleforbund)

To nye talenter til OneCo

Sist oppdatert:
Mens lagets veteran trapper ned.

I en pressemelding forteller OneCo Cycling Team at de har signert både Nikolai Tefre Lunder og Jonas Abrahamsen foran neste sesong.

Abrahamsen kommer fra Grenland SK, og ble nummer 21 på juniorenes fellesstart i VM i Firenze. Anders Skaarseth (Lillehammer CK Elite) ble beste norske på 14.-plass.

Les også: Norsk sykkellag trekker lisenssøknad

Tefre Lunder ankommer fra BOC (Bærum og Omegn Cykleklubb), og var - ifølge ryktene på vei til nylig havarerte Team Norita.

Styrker U23-satsingen
Begge er U23-ryttere og styrker satsingen som allerede består av Anders Kristoffersen (ny fra Ringeriks-Kraft), Sivert Fandrem, Njål Eivind Kleven og Anders Lie Håkenrud (alle nye fra Lillehammer CK) og Sverre Skogan Fredriksen (ny fra Gauldal SK).

Det er også klart at Jon Einar Bergsland har valgt å trappe litt ned foran kommende sesong.

- Han vil istedet sette familien og jobb i sentrum, skriver laget i pressemeldingen.

- Kroppen orket ikke mer
Bergsland ble nummer fem i norgesupen denne sesongen, og hadde en sterk sesong på landeveissykkelen. Likevel har han kommet til et veiskille i toppidrettssatsingen:

- Det er en helhetsvurdering av familiesituasjonen og totalbelastningen, sier Bergsland til procycling.no og fortsetter:

- Jeg har ei datter på to år, og både kona mi og meg jobber 100 prosent. Jeg hadde lyst til å kjøre en sesong til, men i høst kjente jeg at kroppen ikke orket å ta til seg treningen, og da er det ikke lenger mulig å syklet på et satsende kontinentallag, sier den sympatiske 32-åringen.

Laget har ennå ikke sikret seg nytt hovedsponsorat foran 2014, men dette skal være «nært forestående». De hadde sin første treningssamling foran neste sesong i helgen som var.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OneCo Cycling Team har følgende ryttere på kontrakt:
Christer Jensen, Marius Ness Haave, Vegard Nyhus, Frans-Leonard Markaskard, Niklas Åkvik, Anders Lie Håkenrud (U23), Njål Eivind Kleiven (U23), Øystein Stake Laengen , Nikolai Tefre Lunder (U23), Asmund Løvik, Sondre Linstad-Hurum, Sverre Skogan Fredriksen (U23), Audun Brekke Fløtten, Sivert Fandrem (U23), Anders Kristoffersen (U23) og Jonas Abrahamsen (U23).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere