*Nettavisen* Nyheter.

To nye tatt i storaksjon mot smuglere

Foto: (Scanpix)

Sju personer er tatt i en større aksjon mot østeuropeiske smuglere på Østlandet.

15.04.13 12:00

Siden søndag kveld har politiet pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med en større aksjon mot østeuropeiske smuglere på Østlandet.

I samarbeid med Tollvesenet slo politiet i Østfold til mot til sammen 15 biler med smuglervarer. Fem personer ble pågrepet søndag kveld, men mandag melder politiet at totalt sju personer er pågrepet.

- Mist åtte personer stakk fra stedet da politiet gikk til aksjon. Disse har vi ikke kontroll på, og vi har avsluttet søket etter dem. Det er for øvrig også grunn til å tro at flere smuglerbiler kom seg inn i Norge uten å bli stanset av tollere eller politi, sier politiinspektør Tommy Brøske i Østfold politidistrikt.

Politiet vil sjekke om helgens smuglingsforsøk kan knyttes til andre smuglersaker.

- Spesifikt vil vi selvsagt se om det er noen sammenheng med det organiserte polske nettverket som ble avslørt tidligere i høst, og som ble domfelt i Halden tingrett tidligere i måneden, sier Brøske.

En foreløpig oversikt viser at fangsten fra storbeslaget ble 19.000 liter øl, 1.763 liter sprit og 321.820 sigaretter. Flere av smuglerbilene var modifisert for å kunne håndtere den tunge lasten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.