Gå til sidens hovedinnhold

To nye til Vålerenga

Var jaktet av hele fotball-Norge.

Vålerenga signerte torsdag to nye spillere. Den sentrale midtbanespilleren Akin Sola Akinemy og spissen Chuma Anene blir VIF-spillere fra 1.august.

Begge kommer fra Holmlia og er født i 1993, altså i sitt siste år som guttespillere, men skal inn i Vålerenga U-gruppe og spille for junior- og rekruttlaget til Vålerenga.

- Dette er spillere vi har fulgt i flere år og de har også vært med og hospitert hos oss i forskjellige turneringer, senest i Color Line cup i vinter. Det er spillere vi kjenner godt og har god oversikt over, sier juniortrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Jaget av mange

Klubber fra hele Norge har vært ute etter å sikre seg tjenestene til Akinemy og Anene, men i konkurranse med Stabæk, Skeid og Lyn spesielt, falt valget til slutt på Vålerenga.

- Det er gledelig for oss at de har valgt Vålerenga. De kommer fra vårt kjerneområde og Holmlia har hatt og vil i fremtiden også ha gode spillere. Det er bra for oss at de kommer til oss og ikke andre klubber, sier Holter.

Mohammed Fellah, som i dag er i Vålerengas A-tropp, kom i sin tid også fra Holmlia. Holter har trua på at både Akinemy og Anene kan følge i hans fotspor.

- Vi mener de har et potensiale til å gå inn i en A-tropp hos oss på etter hvert, hvis ikke hadde vi ikke hentet de, sier han.

- Begge har vært i kretssystemet i flere år og Anene var med på regionsuttaket for G15-landslaget i Porsgrunn i fjor. Dette er spillere som er blant de beste i sin årgang, både i Oslo og resten av landet. Slike spillere ønsker vi selvfølgelig til Vålerenga, om vi ikke har de her fra før.

Men før den tid kommer hardt arbeid både fra gutta selv og fra Vålerenga.

- Det er opp til gutta å legge ned jobben som skal til og opp til oss å hjelpe de med det som skal til for å få den utviklingen vi håper, forklarer Holter.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene