RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To offiserer blant 20 drepte i Syria

Sist oppdatert:
Nikosia (NTB-AFP-Reuters): To offiserer og 18 andre skal ha blitt drept i Syria torsdag, samtidig som mandatet til de arabiske observatørene er i ferd med å utløpe.

En general og en løytnant i den syriske regjeringshæren er drept av soldater som nektet å følge ordren om å skyte mot sivile, opplyser syriske aktivister.

Etter å ha drept generalen sluttet soldatene seg til opprørshæren i landet, meldte aktivistnettverket Local Coordination Committees torsdag. Sammenstøtte skal ha skjedd i byen Hama.

I løpet av torsdag ble det meldt at ytterligere 18 personer er drept ulike steder i Syria. Samtidig opplyste innbyggere i byen Zabadani, som ligger ved grensen til Libanon, at soldater og stridsvogner har trukket seg tilbake. Soldatene inngikk en avtale om å avslutte kampene, opplyser en opposisjonsleder.

Ifølge gruppa falt antall drepte kraftig den første uka etter at observatørene ankom, men siden har det økt igjen. Gruppa har ikke tatt med selvmordsangrepet som ifølge syriske myndigheter tok livet av 26 personer i Damaskus 6. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere