RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To omkomne etter Hercules-ulykken identifisert

Foto: Svensk politi (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det svenske forsvaret opplyser at de har identifiser to norske offiserer som omkom i Hercules-ulykken.

- To av de nordmennene som omkom i forbindelse med at et Hercules-fly krasjet i fjellmassivet Kebnekaise, har nå blitt identifisert, opplyser Det svenske forsvaret, ifølge Sveriges Radio.

Fem norske offiserer omkom da Hercules-flyet styrtet i en fjellvegg i Sverige i midten av forrige måned. Først to dager senere ble det funnet vrakdeler fra flyet i det vanskelige terrenget.

Pårørende er varslet
Forsvaret i Norge bekrefter overfor Nettavisen at to norske offiserer er identifisert.

- De opplysningene vi sitter inne med, så er pårørende til dem det gjelder varslet om at man har en positiv identitet, sier kommunikasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter, oberstløytnant John Espen Lien, til Nettavisen.

På vei til Sverige
Ulykken skjedde i forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response da Hercules-flyet var på vei fra Evenes til Kiruna i Sverige.

De omkomne etter flyulykken er Truls Audun Ørpen (46), Bjørn Yngvar Haug (40), Siw Robertsen (45), Ståle Garberg (42) og Steinar Utne (35).

Svarte bokser
Årsaken til flyulykken er ennå ikke avklart. Det skyldes blant annet at det ennå ikke er gjort funn av flyets såkalte svarte bokser.

- Jeg tror vi kommer til å finne dem. Men været er vår største fiende, bare det klarner, så har vi bedre forutsetninger. Jeg håper at vi finner dem ganske snart. Men snøforholdene gjør at det er vanskelig å ta seg fram i området, sier granskningsleder ved Den svenske havarikommisjonen, Agne Widholm, til Nettavisen.

Søkearbeidet pågår fortsatt for fullt, og Widholm sier det er rundt 20 personer fra havarikommisjonen som fortsatt er involvert i letearbeidet.

- Vil ikke spekulere
- Har du noen formening om hva som kan ha forårsaket flyulykken?

- Nei, vi vil ikke spekulere på det. Vi forsøker å samle inn så mye fakta som mulig. Og vi får stadig inn mer fakta, men det er disse loggene (flyets lydlogger) som er interessante, sier Widholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere