To øyer under solen

Trinidad & Tobago er som en miniputt å regne under årets fotball-VM. Skulle det gå dårlig på banen venter det heldigvis et paradis hjemme.

20.06.06 13:29

(SIDE2): Hver dag fremover skal 11 mann gjøre sitt beste for fedrelandet under fotball-vm i Tyskland. De er staute representanter for alle de der hjemme, og samtidig ambassadører for en hel verden.

Her er 11 grunner til å besøke Trinidad & Tobago:

11. Klimaet er alene grunn nok til å ta turen til disse tropiske øyene. Trinidad & Tobago er de sørligst beliggende av de karibiske øyene. Trinidad ligger bare 11 kilometer utenfor den Venezuelanske kysten, mens Tobago ligger 32 kilometer nordøst for Trinidad.

10. Omtalt både som paradis og Robinson Crusoe-øya, så her er det bare å finne seg en liten uberørt del og drømme seg inn i forfatterens Daniel Defoes verden.

9. Shark & Bake er en helt egen sandwich som er dynket i en sjenerøs mengde med peppersaus. Dette haimåltidet kan du innta Maracas Bay sammen med løshunder som gjerne spiser opp det du ikke greier å få i deg.

8. Er det ro og fred som står øverst på ønskelisten, så er det kanskje like greit å ta turen de den minste av de to øyene. Tobago er virkelig en lillebror, men sånt har jo også sine positive sider. Her er det også anledning til å slå noen slag golf i fredlige og vakre omgivelser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Foto: Scanpix)

7. Store lystbåter og prangende seilbåter finner ofte sin havn på disse øyene. Flest er det naturligvis på Trinidad, og da i havnen rundt Chaguaramas – på den nordvestlige delen av øya. Her måler man gjerne størrelsen på båten sin med andre.

6. Musikalsk magi blir det når diverse steelband og korps får slå fra seg. Alle skoler i Trinidad har et eget steelband og de lar høre fra seg. I tillegg kommer det slike korps fra de forskjellige fagforeningene, politiet og hæren.

5. Det kan være greit å lære seg reglene i Cricket med det samme. Man kommer ikke utenom denne sporten på disse øyene. En kamp kan vare i nesten en uke, og hver dag er det innlagte tepauser og middag.

4. «Run Fest» betyr Trinidad & Tobago Marathon og arrangeres i slutten av januar. Er man først glad i å løpe kan dette enten bli en himmelsk eller jævlig opplevelse i varmen.

3. Tobago er kjent for sine små, men samtidig veldig vakre strender. Allikevel skjer det gjerne mer under vannoverflaten, enn langs strandkanten. Disse sjøområdene er rike på næringsstoffer, som igjen gir et mangfold av dyreliv.

2. Det er hyggelige og hjelpsomme mennesker overalt, heter det i reisebrev fra øyene, men ikke hopp på det første og beste tilbudet som du får på strendene. Ikke alle har like mye å tilby når en avtale først er gjort.

1. Ta en biltur rundt Tobago og du vil komme til den ene plassen finnere enn den andre. Havet, strendene og den grønne overfloden vil gjøre inntrykk.

(Kilde: Wikipedia/Lonely Planet/trinidad-tobago.net)

Mer om fotball VM finner du her.

Les flere reisesaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.