To pågrepet etter Høybråten-drapet

Foto: Oslo politidistrikt (Politiet)

To menn på 20 og 24 pågrepet lørdag kveld.

24.03.11 13:43

To menn på 20 og 24 år ble lørdag kveld pågrepet for drapet på 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam.

- De to sitter søndag ettermiddag i avhør. De er siktet for forsettlig drap, og blir trolig framstilt for varetektsfengsling tirsdag, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo, ifølge TV2-Nyhetene.

20-åringen ble pågrepet på Rygge flyplass klokken 18.00 lørdag kveld, i det han forsøkte å flykte ut av landet. 24-åringen ble pågrepet 22.15 samme kveld på en adresse i Oslo, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG Nett.

Pågripelsen kommer etter å ha motatt tips etter at politiet etterlyste informasjon om den utbrente konteineren som politiet mente offeret ble fraktet i.

Det var lørdag morgen for en uke siden at en 23-åringen ble funnet død av en turgåer i skogkanten i nærheten av Høybråten kirke i Oslo. Politiet slo full drapsalarm, og satte i gang en intens jakt på gjerningspersonene.

Les mer: Tror liket ble fraktet i søppelcontainer

Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at døden skyldes massiv, grov vold. Politiet mener han ble drept et annet sted og så fraktet dit han ble funnet.

Drapsofferet blir beskrevet som en snill og sympatisk mann. Han jobbet i en butikk på Oslos vestkant seks dager i uken. Fredag hadde han fri.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.