Gå til sidens hovedinnhold

To pågrepet etter Kristiansand-drapet

Politiet var på jakt etter to personer etter drapet på Levi Steven Lønberg Jensen Sørensen (20).

Politiet har siktet to personer for drap. Det kom fram på en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand fredag klokken 18.

De siktede skal være i 20 årene og skal være fra østlandsområdet. Disse er nå pågrepet i Oslo, skriver Fvn.no. Den drepte er 20 år gamle Levi Steven Lønberg Jensen Sørensen fra Kristiansand.

Meldte seg selv

- Vi har pågrepet to personer i Oslo, de sitter nå i sentralarresten i Oslo og vil bli overført til Sørlandet så snart som mulig, sier Jan Tallaksen, ved Agder politidistrikt, til avisen.

Bare to timer etter at etterlysningen ble offentliggjort, meldte de to siktede seg selv på Grønland politistasjon like etter klokken 20.

Disse personene som nå er pågrepet, var tidligere på dagen etterlyst internt og gjennom politiets system.

Politiet legger til grunn at gjerningsmennene kjente den avdøde, men vil ikke kommentere Aftenpostens opplysninger om at de to siktede bodde sammen med avdøde tidligere i sommer. Etter det avisen kjenner til, i huset hvor drapet trolig ble begått.

.

Les også:- Skutt og drept i senga

Etterlyste bil

En bil ble torsdag klokken 21 stjålet fra Østerveien i Kristiansand. Politiet satt denne hendelsen i forbindelse med drapssaken.

Bilen var en Kia Shuma 1998 modell, grå og med registreringsskilt RH 57137.

Bilen skal ha vært observert på Holmlia i Oslo og politiet ba folk i østlandsområdet om å være observante.

De to som nå er siktet i drapssaken ville politiet ikke gå ut med navn på.

Hadde gjeld

En pengekrangel skal være bakgrunnen for drapet. TV 2 har vært i kontakt med bekjente av den drepte, og de forteller at 20-åringen skyldte et pengebeløp som skal ha vært på mellom 50.000 og 70.000 kroner.

Dette skal være gjeld den drepte mannen skal ha skyldt over tid. Det er også teorier i miljøet om at gjelden har blitt solgt videre til andre i kriminelle miljøer.

I forbindelse med en eventuell pågripelse og avhør, vil politiet ikke gå inn på hva som har skjedd eller andre detaljer fra drapet.

- Vi skjønner at det er spekulasjoner, men det er vanskelig for politiet å gå ut med konkrete opplysninger med hensyn til etterforksining, sier Tallaksen.

Men på fredagens pressekonferanse kom det fram at en person til er fornærmet i saken. Natt til torsdag fikk politiet inn en melding, hvor fornærmede varslet politiet gjennom en kamerat. Personen ble raskt fraktet med ambulanse til sykehuset, opplyser politiet.

Denne personen skal nå være avhørt av politiet.

Ifølge Aftenposten skal denne personen, også i begynnelsen av 20-årene, ha vært vitne til drapet. Han ble knivstukket, men overlevde.

Knivfunn

Politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt bekreftet tidligere overfor Nettavisen at det er funnet en kniv i forbindelse med drapsetterforskningen.

Kniven ble funnet fredag formiddag, rett ved stedet der den drepte mannen ble funnet torsdag. Kniven ble funnet av dykkere i sjøen, og vil nå bli undersøkt nærmere av politiet.

Torsdag kom det også meldinger om at avdøde ble skutt i noe som ligner en ren henrettelse. Deretter har han blitt dumpet i elven, hundre meter unna gjerningsstedet.

Les også: Kan ha funnet drapsvåpenet