*Nettavisen* Nyheter.

To pågrepet etter politidrap i Paris

To politibetjenter og en gatefeier ble skutt i bydelen Montrouge i Paris, etter å ha rykket ut etter en melding om en bilulykke torsdag. Foto: Thomas Samson (Afp)

To personer er pågrepet etter at en politikvinne ble skutt og drept i Montrouge i Paris torsdag.

08.01.15 19:01

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisens journalist Simen Lønning rapporterer fra Paris.

PARIS/OSLO (Nettavisen): Ifølge Le Parisien er den avdøde Clarissa Jean-Philippe (26) fra byen Saint-Marie i Martinique. Hun skal være fransk med karibisk bakgrunn.

Jean-Philippe skal ha vært under opplæring hos Montrouge-politiet.

Drapet skjedde mindre enn 24 timer etter angrepet på det satiriske magasinet Charlie Hebdo. Det er så langt ikke påvist noen sammenheng mellom drapet på politikvinnen og terrorangrepet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Les også: Drapet på politikvinne behandles som terror

Les også: Terrorekspert frykter smitteeffekt

Ifølge ordfører Jean-Loup Metton skal kvinnen ha blitt skutt i forbindelse med at hun og hennes partner rykket ut etter en melding om en bilulykke i bydelen Montrouge i Paris.

HTML EMBED


Det skal ha vært to gjerningsmenn, den ene ble arrestert og den andre flyktet fra stedet, ifølge den engelske avisen Indepedent.

Vitner sier mannen flyktet i en Renault Clio, og politikilder sier han skal ha hatt på seg skuddsikker og ha hatt både en pistol og en rifle.

En politimann på stedet skal ha sagt at mannen ikke lignet noen av gjerningsmennene som står bak angrepet på Charlie Hebdo.

Ifølge den engelske avisen skal også en gatefeier ha blitt skutt på, etter at han forsøkte å avvæpne den ene gjerningsmannen. Han skal være bragt til sykehuset og er alvorlig skadet.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag