Gå til sidens hovedinnhold

To pågrepet etter ran av familie i Hedmark

Politiet har pågrepet en mann og en kvinne som er mistenkt for å ha ranet hjemmet til en familie i Stange i Hedmark natt til torsdag. De pågrepne framstilles for fengsling fredag.

Stange (NTB): Familien ble fraranet PC, mobiltelefoner og andre verdisaker samt en bil. Mannen, som er i 20-årene, ble pågrepet torsdag morgen etter en kort biljakt i Stange sentrum.

Biljakt
- Observante personer som hadde sett den stjålne bilen, en blå Hyundai i30, varslet politiet i morgentimene. Bilen var sett på flere steder i Hamar- og Stange-området. Opplysningene førte til at en av våre politipatruljer fikk øye på bilen i Stange sentrum. Etter en kort forfølgelse ble bilen stanset rett sør for Stange sentrum, sier politioverbetjent og kriminalsjef Rune Otterstad ved Hamar politistasjon.

Kvinnen, også hun i 20-årene, ble pågrepet i Hamar kommune torsdag formiddag, opplyser Hedmark politidistrikt.

- Etterforskningen i natt og morgentimene samt opplysninger vi fikk gjennom avhør av de fornærmede, ledet oss til en kvinne som vi mistenker for å ha vært med på ranet, sier politiadvokat Magnus Schartum-Hansen.

Ikke funnet våpen
- Vi mener å ha tilstrekkelig med bevis for å ha skjellig grunn til mistanke mot disse to, men vi kan ikke utelukke at det har vært andre involverte, sier Schartum-Hansen til NTB.

Den pågrepne mannen er kjent av politiet fra før, men ikke kvinnen. Politiadvokaten ønsker ikke å uttale seg om det er noe slektskap mellom familien og noen av de pågrepne, eller om de kjenner hverandre fra før.

- Vi har ikke funnet noen skarpe våpen eller våpenet som ble benyttet under ranet, opplyser han. Heller ikke det øvrige tyvegodset er funnet.

De pågrepne var torsdag ettermiddag ennå ikke avhørt, men politiet tar sikte på å få gjennomført avhør før framstillingen for varetektsfengsling fredag, ifølge Schartum-Hansen. (©NTB)