De to siktede personene etter skytingen i Oslo natt til søndag, er pågrepet i Italia. Det bekrefter politiinspektør Grete Lien Metlid under en pressekonferanse fredag.

De to siktede ble pågrepet i Milano av italiensk politi.

– Det er på bakgrunn av bred etterforskning og et samarbeid med Kripos. Vi har hatt indikasjoner på at de siktede har forlatt landet i noen dager. De har trolig reist via Sverige, Danmark og Tyskland, opplyser politiadvokat Christian Hatlo.

– Ønsker å komme til Norge

Han legger til at de siktede har vært i kontakt med hver sin forsvarer, som trolig også formelt blir oppnevnt som forsvarere forklarer Hatlo.

– Det tyder så langt på at de ønsker å komme til Norge raskt, så da kan vi forvente å ha de her allerede neste uke, legger Hatlo til.

Hatlo er klar på at politiet har et godt bilde av hendelsesforløpet, men utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser.

– Jeg mener vi har god kontroll. Vi har deler av hendelsen på video. Nå må vi prøve å kartlegge om dette var kartlagt eller tilfeldig, og i den forbindelse kan det være aktuelt med flere pågripelser.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan de siktede stiller seg til pågripelsen, da de foreløpig ikke har forklart seg til norsk politi.

Var etterlyst internasjonalt

Natt til søndag 15. januar ble to menn i 30- og 40-årene alvorlig, men ikke livstruende, skadd i en skyteepisode i Oslo sentrum.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av Nationaltheatret.

To personer er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter episoden, men ingen er foreløpig pågrepet. De to mennene er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, og onsdag gikk politiet ut med bilde av mannen de mener avfyrte skuddene.

Politiet har ikke gått ut med mannens navn, av hensyn til siktedes familie.

En mann i 20-årene som ble pågrepet og siktet for medvirkning til drapsforsøk, ble tirsdag løslatt etter at politiet mente det ikke var grunnlag for å fengsle ham.

Trolig gjengoppgjør

De to mennene som er etterlyst, skal være lederskikkelser i den kriminelle gjengen «Young Guns».

Begge de fornærmede i saken skal ha tilknytning til motorsykkelklubben «Satudarah». Den internasjonale MC-klubben har avdelinger over hele verden, og betegner seg som en såkalt «1% klubb». En klubb som regner seg selv som lovløs.

Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, forklarte søndag til Nettavisen at skytingen virker målrettet.

– De involverte er kjente aktører, sa Metlid da.

Under pressekonferansen fredag understreker Metlid at politiet ikke vil trekke konklusjoner for tidlig.

– Vi er godt kjent med at det er noen knytinger til kriminelle miljøer her. Vi kjenner disse miljøene godt, og kjenner både historikk og konfliktlinjer, sier Metlid og legger til:

– Vi må ha en god og grundig etterforskning nå, og ikke konkludere for raskt. I hvilken grad konflikter og miljøtilknytning er en bakenforliggende årsak til skytingen, må vi komme tilbake til.

Hendelsen skal ha skjedd etter at en konflikt på et utested eskalerte.