To personer er pågrepet i forbindelse med omfattende bankkortsvindel på Østlandet. Så langt skal om lag 40 bankkortterminaler ha blitt manipulert til å svindle bankkort, opplyste politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag, melder Aftenposten.no.

- Det er stjålet rundt 40 terminaler, som deretter er blitt manipulert og satt inn i andre butikker igjen. Der har kortene til mange kunder blitt skimmet, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Åge Hansen.

Ukjent omfang
Politiet utelukker ikke flere arrestasjoner i saken. Svindlerne har i hovedsak slått til mot dagligvarebutikker, kiosker og lekebutikker. Politiet har nå satt ned en egen etterforskningsgruppe som skal etterforske sakene i Oslo.

- Vi jobber med å finne ut hor mange saker det dreier seg om hvor mange som har fått kopiert kortene sine, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Lene Hammersland, til Nettavisen.

Hammersland sier at de to siktede har to forskjellige nasjonaliteter, men ønsker ikke å utdype dette.

Misbrukt i utlandet
Politiet opplyser at svindelen er gjennomført på en svært teknisk måte og utelukker derfor ikke at flere personer er involvert.

- De misbrukene som har skjedd har ikke skjedd i Norge, men i andre land, så flere kan stå bak, sier Hammersland.

Den ene siktede sitter fortsatt i varetekt, mens den andre er blitt løslatt.

- En person er løslatt fordi man mener at det ikke lenger ligger fare for bevisforspillelse, men han er fortsatt siktet i saken, sier Hammersland.