RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To pågrepet for Manglerud-drapet

Sist oppdatert:
Politiet pågrep torsdag kveld ytterligere én person knyttet til drapet på Mohammad Arshad på Manglerud i Oslo. Dermed er to pågrepet i saken.

De to pågrepne personene er begge siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, opplyser Grete Lien Metlid, fungerende sjef ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet ønsker ikke å si når på dagen eller hvor pågripelsene skjedde.

De to pågrepne er begge kjenninger av politiet. Metlid vil foreløpig ikke gå inn i ytterligere detaljer om hvem de er eller si mer om grunnlaget for siktelsene av hensyn til etterforskningen.

Torsdag kveld startet avhørene av den første pågrepne.

Flere siktede
Metlid opplyser videre at det er flere siktede som ennå ikke er pågrepet. Hvor mange det er, og om disse er etterlyst, ønsker hun ikke å kommentere.

Etterforskningen beskrives som svært omfattende. Avhørene av den første som ble pågrepet, startet på Politihuset i Oslo torsdag kveld.

Totalt har politiet fått inn 60-70 tips i saken. Mesteparten av henvendelsene fra publikum har kommet etter at politiet gikk ut i forrige uke og ba naboene på Manglerud sjekke om det kunne være gjenstander i hagene deres som kunne være kastet eller mistet og ha tilknytning til drapet. Metlid ønsker ikke å kommentere om naboene har gjort funn av gjenstander.

– Det jeg kan si, er at vi ikke har fått så mange henvendelser med hensyn til hagene og områdene rundt. Men vi har fått inn mange tips i saken, selv om vi selvsagt håper på flere. Til å begynne med var det lite, men den siste uken har vi fått mange henvendelser, sier Metlid til NTB.

Hun påpeker at det fortsatt gjenstår mye av etterforskningen.

– Men vi har fortsatt mål om å løse saken, sier Metlid.

Overfalt nær hjemmet
Arshad ble funnet hardt skadd på gaten like ved boligen sin på Manglerud natt til lørdag 28. september. Han døde kort tid senere av skadene han var blitt påført.

Den 52 år gamle familiefaren og restauranteieren hadde vært på jobb på Waldemars Café på St. Hanshaugen og hadde akkurat parkert bilen i nabolaget sitt da han ble overfalt.

Ifølge VG var dødsårsaken omfattende hodeskader som følge av slagvåpen mot hodet.

Arshad hadde et bredt nettverk, og da det ble holdt begravelsesseremoni for ham, skal rundt 5.000 personer ha møtt opp i Jamea Masjid-moskeen i Oslo. Han var opprinnelig fra Pakistan, men hadde bodd lenge i Norge.

Gjengmiljø i søkelyset
Ifølge Dagbladet havnet et bestemt gjengmiljø i politiets søkelys kort tid etter drapet fordi en person som Arshad kjente godt, skal ha vært involvert i en voldelig konflikt med bestemte kriminelle kort før drapet.

Av frykt for hevnangrep utstyrte politiet flere personer med voldsalarm.

Politiet har tidligere bekreftet at en konflikt i gjengmiljøet kan ha vært motivet for overfallet på Arshad. Flere medier har omtalt en teori om at den eller de som overfalt Arshad, egentlig var ute etter en annen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere